Nitelikli işgücünü kuruma ve topluma kazandırma hedefi ile yol alan BEDAŞ’ın çalışanlarının yüzde 62’sinin yaş Aralığı 18-35. Yönetim kadrosunda ortalama yaş ise 38.
Elektrik dağıtım sektörünün öncü şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), genç istihdamına verdiği destekle de öne çıkıyor. Türkiye’de genç işsizlik sorununun çözümüne destek olmayı hedefleyen BEDAŞ, kadrosunda gençlere ağırlık veriyor.

Mayıs 2019 itibarıyla 732 kişiyi istihdam eden BEDAŞ’ta 18-35 yaş arasındaki çalışanların oranı yüzde 62 gibi oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmış durumda. Yönetimde de gençlere fırsatlar sunan BEDAŞ’ta yönetim kadrosundaki yaş ortalaması 38’lerde. 2019 yılında da yeni istihdam yaratmaya yönelik çalışmaları devam eden BEDAŞ, teknik saha ekiplerinde ağırlıklı olarak yeni mezunlara öncelik verecek. 

GENÇLERE SUNULAN FIRSATLAR NELER?

BEDAŞ’ın ‘genç’lere fırsat tanıyan istihdam politikasında bu yönde attığı adımlar büyük önem taşıyor. Genç yetenekleri işe alım süreçlerine dâhil etmek amacı ile ‘yarı zamanlı mühendis ve zorunlu staj programlarına’ kapıları açık olan BEDAŞ, ‘Yarı Zamanlı Mühendis Stajyer Programı’ ile mühendislik alanında yetenekli ve gelecek vaat eden öğrencilere ulaşarak onlara katkıda bulunmayı amaçlıyor. Son 2 yıldır BEDAŞ bünyesinde üniversitelerin son sınıfında okuyan elektrik ve elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri 8 ay boyunca yarı zamanlı staj yaparak mezun olduktan sonra BEDAŞ’ta işe başlama şansına sahip oldu. 

Zorunlu staj programları ile elektrik meslek lisesi son sınıf öğrencilerine kapılarını açan şirket, lise ve üniversitelerle yaptığı işbirlikleriyle ‘Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı’ kapsamında öğrencilere mentorluk hizmeti veriyor. Program, özel sektör ve meslek liseleri arasında kalıcı işbirlikleri yaratırken koçluk üzerinden başlayan ilişkiler, öğrencilere sağlanan burs, staj ve istihdam önceliği gibi olanaklara kadar uzanıyor. BEDAŞ ayrıca üniversite kariyer fuarlarına katılım sağlayarak öğrenci ve potansiyel mezunlara istihdam imkanları sunarken kariyerlerini yönlendirmelerine de destek oluyor.