ANKARA (AA) - Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) ile Toroslar EDAŞ'ın Mobil Sayaç Test Cihazı Projesi, başarı ödülüne değer görüldü.

Firma tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, Mobil Sayaç Test Cihazı projesiyle Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından gerçekleştirilen  AR-GE Çalıştayı'nda başarı ödülünün sahibi oldu.

Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlarla geliştiren Enerjisa dağıtım şirketleri temsilcilerine başarı ödülünü, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş yakdim etti.

AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ hizmet bölgesinde yer alan, hatalı ölçüm yapan elektronik sayaçların sahada tespitinin yapılması ve kayıp-kaçak oranının azaltılması gayesiyle faliyete geçirilen Mobil Sayaç Test Cihazı projesi çok sayıda sorunun tespitinde kolaylık sağlıyor.

Proje sayesinde hatalı ölçüm yapan sayaçlar sökülmeden yerinde test edilerek test çalışmaları çok daha kısa bir sürede ve daha verimli olarak gerçekleştiriyor ve değişim sırasındaki enerji kesintilerinin de önüne geçilmiş olunuyor.