ANKARA(AA) - Aydem ve Gediz Elektrik, tüketici temsilcileri için "Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) ve Güvence Bedeli Seminerleri" gerçekleştirecek.

Aydem ve Gediz Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre,  yapılacak olan seminerler oteller, marketler, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi ticarethane tarifesindeki aboneler ile sanayi tarifesindeki demir-çelik, çimento, organize sanayi bölgeleri gibi yüksek elektrik tüketimine sahip tüketici gruplarına özel olacak

Seminerler, elektrik tüketimi yüksek olan sektörlerin temsilcilerini kapsayan sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin yanı sıra, söz konusu illerdeki elektrik mühendisleri odaları, sanayi odaları, ticaret odaları ve organize sanayi bölgelerinden gelecek uzmanların da katılımıyla gerçekleştirilecek.

Seminerlerde, son kaynak tedarik tarifesi ile güvence bedelinin ne olduğu, neden alındığı ve neden güncellendiği  şeklindeki konularda da bilgilendirme yapılacak.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Aydem ve Gediz İcra Kurulu Üyesi ve Satış Direktörü Hayrettin Üçüncü, elektrik enerjisini verimli yönetmenin, herkes açısından öncelikli bir konu olduğunun altını çizdi.

Bilhassa sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri, marketler gibi tüketicilerin, elektrik maliyetlerini idare etmelerinin  artık bir zorunluluk haline geldiğini dile getiren Üçüncü,  tüketimi yüksek müşterilerden başlamak üzere bilgilendirme seminerleri gerçekleştirdiklerini ve STK yöneticileri başta olmak üzere destek verecek, katılacak herkese şimdiden teşekkür ettiklerini söyledi.