Enerji verimliliği alanında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Kastamonu Entegre, 10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’ndan iki başarı ödülü ile döndü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Enerji verimliliği bilincini geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik sağlamak için ilerlediğimiz bu yılda enerji yönetimini esas alıyoruz. Geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirirken; enerji ve hammadde kaynaklarını minimize etmeyi, atıkların geri dönüşümünü etkinleştirmeyi, üretim süreçleri sonucunda ortaya çıkacak salınımları sıfıra yaklaştırmayı amaçlıyoruz.

Örneğin 'Atık Biyokütlelerin Gazlaştırılması' projesi, son dönemde odaklandığımız ana konulardan biri. Çünkü biz bu proje ile yılda 15 bin ton karbondioksit salınımının önüne geçme potansiyeli yakaladık. Bu proje kapsamında ilk defa bizim kullandığımız teknolojilerle, daha az yatırım maliyeti ile yüksek enerji verimi sağlıyoruz. Ayrıca da atık yönetimini daha etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” dedi.