ASELSAN’ın, lazer marifetiyle, önce hedefi tespit eden ve tespit ettiği hedefi yok edebilen, lazer güdümlü bir silah geliştirdiği bildirildi.
Lazer güdümlü silahın, etkili mesafesi ise devlet sırrı kapsamında olduğu için açıklanmadı.

ASELSAN Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, hedefi tespit eden, konumlama yapan, lazer güdümlü bir silah geliştirdiklerini bildirdi. Görgün, lazer güdümlü silahın ulaştığı etkili mesafenin, sır kapsamında olduğunu belirterek, açıklamadı.

Antalya Bilim Üniversitesi’nin (ABÜ) ’Yerli ve Milli Teknolojide Aselsan’ temalı oturumunda Aselsan Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, önemli bir bilgi verdi.

TÜRK LAZER SİLAHININ ÖZELLİKLERİ

Termal, gece görüş ve lazer sistemleri geliştirdiklerini belirten Prof. Dr. Görgün, farklı seviyelerde tespit, konumlama ve silah olarak kullanılan sistemin Aselsan tarafından geliştirildiğini anlattı.
Tanıtım videosundaki lazerin, havadaki bir yansıtıcı üzerinden, hedefi vurma anını anımsatan Görgün, lazer güdümlü silahın ulaştığı mesafeyi, devlet sırrı olduğu için paylaşamadığını söyledi.
Hedefe, önce lazeri göndererek, yansıyan ışığa bağlı GPS koordinatlarını çıkardıklarını ve ardından da kesin olarak belirlenen hedefe, nokta atış yapabildiklerini söyledi. Görgün, lazer dışında, insansız sistemlerle ilgili geliştirdikleri sistemler olduğunu sözlerine ekledi.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 100 ŞİRKETİNDEN BİRİ

Prof. Dr. Görgün, Aselsan’ın dünyanın en önemli 100 şirketi arasında olduğunu belirterek, “Kurumda tek bir yabancı çalışan yoktur. 1 milyar 430 milyon dolar ciromuz var. Kurum ufku açık tüm gençlerimize açık.” dedi.

ASELSAN KOBİ’LERLE ÜRETİYOR

Aselsan’ın KOBİ’lerle ciddi işbirliklerine giderek, üretimlerinin yüzde 65’ini, bu firmalarla çalıştıklarının altını çizdi.

Görgün, 2017’de proje geliştirilen 770 alt yüklenicinin 651’inin KOBİ olduğunu ifade etti.