Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde düzenlenen “Fabrikalarda Örnek Enerji Verimliliği Uygulamaları” panelinde konuşan Arçelik Enerji Uzmanı Fatih Memiş, hem üretim tesislerinde uyguladıkları enerji verimliliği projelerinden hem de enerji yönetimi ile ilgili örnek uygulamalarından bahsetti. Memiş, “Enerji yoğunluğu, AB ve OECD ortalamasına göre yüksek bir ülke olarak, gerek enerji maliyetlerimizi azaltıp rekabetçiliğimizi artırmak gerekse enerji yoğunluğumuzu azaltmak adına bizim enerji verimliliğine çok ihtiyacımız var” dedi. 

Arçelik olarak her yıl 23 fabrikamızda yüzlerce enerji verimliliği projesi gerçekleştiriliyoruz. Sadece 2018 yılında 212 tane enerji verimliliği çalışması yaptık. Proje örnekleri arasında yer alan “Basınçlı Hava 5.0 projesi” öne çıkan projelerden birisi. Çayırova İşletmemizde devreye aldığımız proje kapsamında, kompresör set basınçlarını 6,4 bar’dan 5,0 bar seviyelerine indirerek yıllık 1 Milyon kWh elektrik kazancı elde ettik. Projenin gerçekleşmesinde fabrika üretim yöneticisinden boyahane vardiya yönetmenine kadar herkesin inanarak ve birlikte çalışması, basınç düşüşü nedeniyle problem yaşadığımız bölgelerde kök neden analizleri yaparak hızlı çözümler üretmemiz çok etkili oldu. Böylesine zor bir projeyi enerji tüketimi olarak Arçelik’in en büyük ikinci fabrikasında hayata geçirdikten sonra, Basınçlı Hava 5.0 mottosunu sahiplendik ve tüm işletmelerimize hedef olarak 5.0 bar hedefi verdik. Diğer işletmelerimizde de iyileşmeleri görüyor ve yakından takip ediyoruz. Hava kaçaklarının ultrasonik hava detektörleri ile periyodik takibi öne çıkan bir diğer projemiz. Tüm işletmelerimizde kendi insan kaynağımız ile periyodik olarak hava kaçaklarını takip ediyor ve tespit edilen kaçakları en kısa zamanda tamir ediyoruz. Bu sayede toplam enerji maliyetimiz içerisinde önemli bir paya sahip ve aynı zamanda pahalı bir enerji kaynağı olan basınçlı havanın bilinçsizce atmosfere salınmasının önüne geçmiş oluyoruz.  

Sanayinin enerji verimliliği konusunda atak etmesi gereken bir diğer konu ise elektrik motorlarında enerji verimliliği. Ülkemizde kullanılan elektriğin yaklaşık yarısı sanayide; sanayide kullanılan elektriğin yüzde 70’i ise elektrik motorları tarafından tüketilmektedir. Biz Arçelik olarak 2014 yılında tüm fabrikalarımızdaki 5,5 kW ve üzerindeki elektrik motorlarının envanterini çıkardık. Motorun gücü, verimi, yıllık çalışması süresi, yük durumu gibi değerleri baz alarak fizibilite hesapları yaptık. Geri ödeme süresi en kısa olan motordan başlayarak ve sistematik bir şekilde verimsiz motorlarımızı değiştirdik ve bugün geldiğimiz noktada büyük oranda bu değişimi tamamladığımızı söyleyebilirim. Sabit enerji tüketimlerinin azaltılmasına yönelik Arçelik fabrikalarında yapılan regresyon analizleri, kontrol mekanizmaları ve otomasyon çözümlerinden bahseden Memiş, yenilenebilir enerji alanında da diğer fabrikalara örnek olabilecek projelere imza attıklarını belirtti. Bugüne kadar 930 kWp’lık PV sistem, 700 kW’lık CSP sistem olmak üzere güneş enerjisi santralleri kurduklarını, Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmesinde de 120 m2’lik bir alanda pilot bir SolarWall uygulamasını hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Son olarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nin faydalarına değinen Memiş, enerji yönetimi anlamında Arçelik’teki Online Öneri Sistemi, etkin bir şekilde uygulanan Çapraz Enerji Etütleri, Enerji Çalıştayları ve Enerji Koordinasyon Kurulu çalışmalarından bahsetti.