Her bir endüstri alanı ve ürün kategorisi, farklı ihtiyaçlara gerek duyabilir. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde ise ancak optimum performans elde edilebilir. Bu nedenle ABM Greiffenberger’e ait tüm ürünler; hareket işlevselliği yüksek, özel gereksinimleri karşılayabilen, kompakt ölçü ve dinamik tasarıma sahip aynı zamanda aşırı sessiz ve enerji verimliliği özelliklerine sahiptir.

İş önceliklerine ve kullanıcıların özel isteklerine odaklanan ABM Greiffenberger, elektrik motorunun redüktör ile kombinasyonunda, zengin ürün yelpazesinde, yüksek üretim entegrasyonu ve profesyonel tedarik zincirinde pek çok nokta için çözümler sunmaktadır.

PROSES NASIL OLMALI?

Kesinlikle proses zincirinin son halkası teknoloji, güvenle çalışmalı ve proses kesintiye uğramadan pahalı duruşlar görülmemelidir. Doğru proses için çemberleme makinelerinde bulunan redüktörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi gerekir. Ayrıca redüktör sistemleri etkili tasarımlı ve montajlandığı yerde ‘’alan tasarrufu’’ elde edebilmeli; kompakt boyutta güç yoğunluğuna sahip olup incelikli çalışabilmelidir.

ABM Greiffenberger, tahrik sistemleri alanında dünya üzerinde paketleme ve çemberleme makinelerinde adını duyurmuş durumda. Bünyesindeki ürünler hem dinamik, hassas hem de güvenilirlik ile çalışması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Sağladığı yüksek verimlilik de fabrikaların enerji tüketimlerinde büyük tasarruf sağlıyor. Bu nokta özellikle Endüstri 4.0 paketleme endüstrisi alanındaki üreticiler için fazla bilgiye ihtiyaç duymaları sebebiyle önem kazanıyor. Fazla verime gereksinim duyup düşük kazanç üreten birbirine bağlı paketleme makinelerine karşı, ABM Greiffenberger tarafından önerilen akıllı tahrik sistemleri üretilebilirliği ve verimliliği ile bir adım öne çıkmaktadır. Paketleme ve çemberleme makinesi üreticilerine özel redüktör sistemlerini tek kaynaktan sunan ABM Greiffenberger'in helisel, şaft montajlı helisel ve açısal redüktörleri; asenkron ve enerji verimli senkron motorlar ile bağlanabilmektedir. Eldeki kontrolörleri de paketleme makinesi sektöründe gerekli olan teknolojiyi sağlar.

MALİYETTE AVANTAJ: ENERJİ VERİMLİ SENKRON MOTORLAR

IE4 sınıfında olan enerji verimli senkron motorlar (permanent magnet), yüksek güç ve verimlilik imkanı sunar. Söz konusu enerjiden tasarruf olduğunda, senkron motorlar güçlü bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Enkoder beslemesine gereksinim duymayan bu motorlar, sensörsüz kontrollüdür. Hız sensörüne ihtiyaç duymaması, maliyet konusunda da kolaylık sağlar, geniş ayar aralığı alternatifi sunar.

Frekans konvertörü takılı ABM Greiffenberger senkron motorları, yüksek verim ve performansı ile bilinir

Kolay kurulumu ile açısal redüktörler

KG serisi, iki aşamalı açısal redüktörlerden meydana gelir. 800 Nm’ye kadar tork üretebilmesi, bakım gerektirmemesi, basit kurulumu, müşteriye alan kolaylığı sağlaması ürünlerin en dikkat çeken özelliklerindendir. Dolu milli veya delik milli alternatifleri bulunan seri; asenkron ve senkron motorlarla çalışabilir.

%96 verime kadar ulaşabilen yüksek verimli açısal redüktör olan KG62 serisi, bunu yüksek güç yoğunluğu sayesinde başarır

Şaft montajlı helisel redüktörlerde yüksek verim

2.300 Nm’ye kadar tork üretebilen ABM Greiffenberger şaft montajlı helisel redüktörleri; 2, 3 ve 4 kademeli alternatiflerden oluşuyor. Geniş eksen aralığı sebebiyle farklı farklı montaj opsiyonları sunan FG serisi; motor gövdesi ve çıkış şaftı arasında büyük mesafe, 4 noktalı montaj, B5 veya B14 flanş bağlantısı özellikleri ile kurulum sırasında müşteriye kolaylık sağlar. Ayrıca üründe bulunan yüksek kaliteli dişliler, verimliliği ve kısık sesli çalışmasını garanti eder.

Şaft montajlı helisel redüktör olan FGA Serisi geniş eksen mesafesi

G Serisinde yer alan redüktörler,sağlam yapısı ve uzun yıllar kullanılabilmesi ile ön plana çıkıyor. 2.060 Nm’ye kadar tork üretebilen ABM Greiffenberger’in helisel dişli redüktörlerinin tek veya çoklu kademeli alternatifleri bulunuyor. Diğer serilerde olduğu gibi G Serisi de ABM’in kendi dökümhanesinde alüminyum dökümden üretilir.

ABM Greiffenberger Hareket Sistemleri Ticaret Ltd.Şti. Türkiye Ülke Müdürü, Cenkay Angıç