Enerjisini Üreten Fabrikalar programının bu bölümünde konuğumuz VTC Enerji Genel Müdürü Mustafa Ensari oldu. Enerji sektöründe 15 yıldır faaliyet gösteren Ensari ile enerji izleme ve dijitalizasyon konusuyla ilgili yeni gelişmeleri konuştuk. 

VTC Enerji’nin kuruluşunu ve sanayicinin ihtiyaçlarını Ensarı şu sözlerle anlattı: “Kuruluş amacımız, enerjinin sanayide en optimum şekilde yönetilebiliyor olmasıdır. Sanayi sektöründen enerji sektörüne ciddi bir finans akışı gerçekleşiyor. Bu maalesef enerji piyasasına akan finansmanlar, yanlış enerji yatırımlarına dönüştü. Enerji dönüşümünün getirdiği sancılardan biride bu oldu. Çünkü çok ciddi finansmanlarla yurt dışına önemli paralar aktarıldı. Yanlış yapılan yatırımların sonucunu da görüyoruz. Finansmanın özellikle iyi yönetimle iyi bir noktaya getirilebileceğine inandık. Sahada da karşılığını bulduk. Çünkü sanayicimiz açık görüşlülükle bilgiye, know-how’a değer veriyor. İlk başta bunun ihtiyaç olduğunu anlamaları belli bir süre alıyor. Siz bunu analitik metotla anlattığınız zaman sanayicide karşılığını görebiliyorsunuz.”  

Ensari, sanayicinin düşüncelerini ise şöyle anlattı: “Sanayicinin taleplerini geriye dönük testlerle, yapılan hesaplamalarla ve çapraz sorgularla doğrulatmıyorsanız karşı tarafta güvensizlik oluşuyor. Biz zaten o güvensizliği ortadan kaldırmak için sanayiye yönelik ürün ve çözümler geliştiriyoruz.”  
Ensari ile Enerjisini Üreten Fabrikalar programında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.