Jeneratör alanında faaliyet göstermek amacıyla 1988 yılında kurulan Altaş Jeneratör, bugün 4 bin metrekarelik fabrika alanında 3,5 kVA’dan 2500 kVA’ya kadar ana ve yedek güç diesel jeneratör üretimi gerçekleştiriyor. Firmanın yeni dönem hedeflerini ve ürün gamıyla ilgili yenilikleri konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Altaş Jeneratör CEO’su Batu Sirman, sorularımızı yanıtladı. 

Altaş Jeneratör’ün üretim yerinden ve kapasitesinden bahsedebilir misiniz? 

Altaş Jeneratör, şu anda Ankara’da Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde, geniş üretim alanı ile birlikte jeneratör stoğunu, yedek parça stoğunu ve de jeneratör test odasını içinde barındıran 4000m2’lık fabrika alanına sahiptir. Fabrikamızda Türkiye Standartları Enstitüsü başta olmak üzere, Avrupa standartlarına da uygun olarak 3,5 kVA’dan  2500 kVA’ya kadar ana ve yedek güç olarak diesel jeneratör üretimi yapmaktayız. Yani; küçük bir kulübenin enerji ihtiyacından dev bir stadyumun enerji ihtiyacını karşılayacak geniş bir ürün gamına sahibiz. 

Yeni dönemde üretim kapasitesini artırmak için yapmayı planladığınız bir yatırım var mı? 

Tabi ki; her geçen gün kesintisiz enerjinin öneminin arttığı bir sistemin içinde yaşıyoruz. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin (Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi kıtalarda) yedek ve ana güç enerji ihtiyacı gün geçtikçe daha çok artıyor. Bu sebeple hem Türkiye mevzuatları gereği hem de yurtdışı pazarların yüksek miktarda enerji ihtiyacı sebebiyle iş gücümüzü daha verimli hale getirmek için uzmanlaşmaya çok önem veriyoruz. Bunun için çalışanlarımıza yatırım yaparak kadrolaşıyor ve üretim alanımızı da gün geçtikçe büyütüyoruz. Özellikle, ülkemizde ekonominin kritik olduğu bu günlerde istihdam alanında ekonomimize destek olmaya çalışarak çalışan sayımızı arttırıp kadromuzun daha fazla uzmanlaşmasını sağlıyoruz. Kısa zamanda kaliteli iş bizim önceliğimiz. Bunu yanı sıra, üretim alanımızı dolayısıyla üretim yeteneğimizi en iyi şekilde arttırmak için fabrika alanımızı çok yakın bir zamanda daha da büyütme hedefimiz var.

Ürün gamınızdan bahsedebilir misiniz? Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hangi ürünlerinizle hitap ediyorsunuz? 

Biz, enerji sektöründe ana ve yedek olarak kullanılabilecek 3,5 kVA’dan 2500 kVA’ya kadar enerji kaynağı sağlıyoruz. Öncelikle Altaş Jeneratör’ün ürün gamında bugün, 3.5 kVA’dan 10 kVA’ya dizel ve benzinli olmak üzere toplamda 17 farklı çeşitte, farklı kullanım alanlarına uygun portatif jeneratörler bulunuyor. Daha çok yedek enerji ihtiyacını karşılayan portatif ürünlerimizle birlikte Avrupa, İngiltere ve Çin menşeli farklı motor ve alternatör markalarıyla dev bir AVM’nin ihtiyacını karşılayacak kadar da çeşitli jeneratörlerimizi de üretiyoruz. Jeneratör sektörü ağırlıklı olarak B2B işleyen bir sektör. Bu sebeple ürettiğimiz her güçte ürün, başta inşaat ve elektrik sektörüne hizmet ediyor, sonrasında ise B2C kullanımlarda ani elektrik kesintilerinde ya da kısa süreli elektrik ihtiyaçlarında yedek enerji ihtiyacı olarak tercih ediliyor.

2019 iş gündeminiz nedir? Hedeflerinizi ve planlarınızı anlatabilir misiniz? 

Biz 1988 yılında jeneratör sektöründe bir atölye mantığı ile ticari faaliyetlerine başlayan ve bugün gelişmiş üretim kabiliyeti ve geniş ihracat ağıyla kendisini dünyaya duyurmuş bir jeneratör markasıyız. Bu yüzden gündemimizde her zaman kendimizi geliştirmek ve yeni pazarlara girerek satış ağımızı arttırmak en öncelikli hedeflerimiz olarak yer alıyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için de müşterimize Altaş markası ile ulaşan jeneratör bileşenlerini kendi üretim sistemimize dahil etmek istiyoruz.  Böylece tedarik ettiğimiz ana bileşenlerde yaşanan sıkıntıları üzerimizden atıp uzmanlığımızı daha da arttırmış olacağız. Müşterilerimize sektörde en büyük problemlerden biri olan teslimat hızını Altaş Jeneratör bünyesinde garantilemiş olacağız ve müşterilerimizin her türlü talebine çözüm bulacağız.