İSTANBUL(AA) - FURKAN GENÇOĞLU - Aksa Jeneratör Üst Yöneticisi olan (CEO) Alper Peker, Japon endüstri ve sanayi devi Mitsubishi ile yeni bir ortaklık kurduklarını bildirerek, "Yeni kurulan şirket, Mitsubishi-Aksa markasıyla Mitsubishi motorlarıyla jeneratör üretimi yapacak. Bu jeneratörlerin bir kısmı Çin'de, bir kısmı Türkiye'de üretilecek. Türk mühendislerin dizayn ettiği bu jeneratörleri yeni pazarlara sunacağız. Ortaklık, bizim satışlarımıza yıllık 100 milyon dolarlık bir artış getirecek."  şeklinde konuştu.

Afrika'dan Okyanusya'ya, Amerika'dan Asya'ya kadar toplam 170 ülkeye satış gerçekleştiren, Türkiye, Çin ve ABD'deki üretim tesisleriyle dünyanın 5 büyük jeneratör üreticisinden biri olan Aksa Jeneratör, global bir marka olarak dünya ligindeki yerini yükseltecek önemli bir ortaklığa damgasını vurdu.

Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi ile beraber yüksek teknolojili jeneratör üretmek amacıyla Asya Pasifik merkezli ortak bir firma kurdu. Yenilikçi çözümler geliştirerek yüksek teknolojik ürünler sunacak olan şirketin kurulmasına yönelik anlaşma, Japonya'nın en büyük motor üreticisi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Aksa Jeneratör arasında yapıldı.

Sanayi devi Mitsubishi'nin motor üretim teknolojisi ile dünyanın en büyük jeneratör üreticilerinden birisi olan Aksa Jeneratör'ün üretim gücü ve mühendislik kapasitesinin aynı platformda buluşmasının yaratacağı sinerji, şirketin yeni projelerde daha etkin rol almasına fayda sağlayacak.