2017 senesinin Mayıs ayında İş Sağlığı ve Güvenliği politikası beraberinde dünya standartlarına ulaşma yolunda büyük adımlar atan Aksa Enerji, “1 milyon kişi saat kazasız çalışma” hedefine Ocak ayı itibariyle Gana Santrali’nde başarıya ulaştı. Bu başarı sebebi ile parmakla gösterilen işletmeler listesine adını yazdıran Aksa Enerji, bu seferki hedefini ise ‘5 milyon kişi saat’ olarak duyurdu.

YENİ HEDEFLER NELER?

İşte güvenlik ve iş sağlığı konusunda enerji sektörünün ile Aksa Enerji’nin bugün bulunduğu noktayı yorumlayan Aksa Enerji CEO’su Cüneyt Uygun sözlerine şu şekilde devam etti: “İstihdam ettiğimiz insan gücünün sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışması için yerel ve uluslararası gerekliliklere ve ilgili diğer yükümlülüklere uymayı taahhüt eden bir iş sağlığı ve güvenliği yönetimi anlayışını benimsiyoruz. Tüm faaliyetlerimizde çalışanlarımızın güvenliğinin sağlanması ve mesleğe bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz.'' dedi. Hedeflerini ise OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası ve iyi uygulamalar ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanında etkin yönetim süreçlerini tüm personellerinde en üst seviyeye taşımak olarak açıkladı.

cüneyt uygun

Aksa Enerji CEO’su Cüneyt Uygun

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Aksa Enerji, iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde uluslararası standartlarıda önde gelen kuruluşlar arasında olmayı amaçlıyor. ‘Sağlık ve Güvenlik Politikası’nı çalışanlar üzerinde farkındalık oluşturma temeli üzerine kuran Aksa Enerji, önündeki hedeflere ulaşmak için hız kesmeden çalışmalara devam edecek. Afrika'daki yatırımların ilk ayağını 2017'de Gana Cumhuriyeti’nde başlatan firma; Gana, Madagaskar ve Mali’deki santralleri ile de ülkelerin enerji ihtiyaçlarını karşılıyor.