Kaçak akım koruma anahtarlarının doğru kullanılması ve düzgün çalışması için beş önemli noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çelebi, ilk olarak 30mA için maksimum 5 linye ile gruplamak gerektiğini tavsiye ediyor. Bunu, ofis yükleri ve elektronik yüklerin ortalama sabit kaçak akım değerleri 1mA-2mA mertebede olduğunu bilerek linye sayılarını kısıtlı tutmak gerektiğini söylüyor.  İkinci adımda ise yük tiplerine uygun kaçak akım koruma anahtarının seçilmesi gerekiyor diyor ve “AC kaçak akıma sahip yükler için AC, DC bileşenli kaçak akıma sahip yükler için A tipi, 1 fazlı sürücüler için A APR tipi ve 3 fazlı sürücüler için B tipi seçilmeli” sözleriyle önerisini paylaşıyor.

Çelebi, diğer önerileri şu şekilde sıralıyor. 

3. Kaçak akım koruma anahtarının bağlı olduğu sahada gerçekten arızalı bir cihaz olup olmadığını yükleri tek tek devreye sokarak test edin.
4.Linyeleri kaçak akım açısından birbirinden izole etmek için kaçak akım koruma+otomatik sigorta fonksiyonuna sahip bağımsız kombine kaçak akım koruma anahtarları (RCBO) örneğin DS201 /DS203NC kullanın. 
5.Gruplamaların fazla olduğu yerlerde ilave bir KAKR daha ekleyerek, KAKR başına linye sayısını azaltın.