Globalde elde ettiği başarıyı ve tecrübeyi Türkiye pazarına da taşımak için çalışan ABB, elektrikli araç şarj ünitelerini Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirdiği toplantı ile çözüm ortaklarına anlattı. Lansman kapsamında ABB Elektrifikasyon Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Erhan Savaş, Bina Ürünleri Direktörü Bülent Erdoğan ve konuk konuşmacı Prof. Dr. Özgür Demirtaş söz aldı. Ekonomi, finans, teknoloji ve gelecek hakkındaki yorumların değerlendirildiği toplantıda ayrıca sergi alanında evsel ve ticari şarj istasyonu kurulumları için uygun olan ABB orta gerilim ve solar enerji çözümleri konuşuldu.

“SUNDUĞUMUZ TEKNOLOJİNİN FAYDALARINI YAŞAYACAĞIZ”

ABB olarak sundukları teknolojinin faydalarını yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Elektrifikasyon Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Erhan Savaş, yenilikçi teknolojiyi iş ortaklarıyla paylaştıklarını ve ülke genelinde e-mobilite çözümlerinin daha çok benimsenmesini sağladıklarını ifade ediyor. ABB’nin elektrikli araç altyapısında dünya lideri olduğuna dikkat çeken Savaş, elektrikli otomobiller, elektrikli ve hibrit otobüsler, gemi ve demiryollarındaki elektrifikasyon çözümleri için çözüm sunduklarının altını çiziyor. 

“ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ PAZARI ALANINDA 69 ÜLKEDE VARIZ” 

ABB, 2010 yılında girdiği elektrikli araç şarj pazarı alanında bugün 69 ülkede faaliyet gösteriyor. 350 kW’a kadar 1.200 DC yüksek güçlü şarj cihazı dahil olmak üzere diğer üreticilere göre daha fazla olan 8 bin 500 ABB DC şarj cihazından oluşan bir şarj cihaz tabanına sahiptir. ABB DC şarj cihazları, ABB Ability™ dijital çözümler portföyünün bir parçası. Güvenilir ve verimli bir altyapı sağlayan uzaktan tanılama ve yönetime olanak sağlayan bulut bağlantısından yararlanıyor. 130 yılı aşan inovasyon geleneğini sürdüren ABB bugün, endüstriyel dijitalleşmenin geleceğini yazıyor ve Enerji ve Dördüncü Endüstriyel Devrimi harekete geçiriyor.