İSTANBUL (AA) - GDZ Elektrik Dağıtım çalışanı Ali Akyıldız’a sayaç okurken iki kişinin hayatını kurtarması nedeniyle GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel tarafından plaket verildi.

GDZ Elektrik tarafından yapılan basın açıklamasına göre, İzmir’in Tire ilçesinde, GDZ Elektrik Dağıtım şirketinde sayaç okuma personeli olarak çalışan Ali Akyıldız, görevi sırasında iki katlı müstakil evden çıkan dumanı gördü. İçeride uyuyan Açıkgöz ailesinin fertlerinden 4 yaşındaki Mert’in imdat çığlıklarını duyan Ali Akyıldız kapıyı açmaya çalıştı ancak kapının yanmaya başlaması sebebiyle herhangi bir müdahalede bulunamadı. Camlardaki demir parmaklıklar ile camı kıran Ali Akyıldız, baba ve küçük oğlunu kurtardı.

Gösterdiği büyük kahramanlığı şirketi tarafından da ödüllendirilen Ali Akyıldız için GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, çalışana plaketi verdi ve yaptığı kahramanlık sebebiyle tebrik ederek teşekkürlerini sundu.

Benim yerimde kim olsa aynısını yapardı diyen Akyıldız ise firması tarafından ödüllendirilmenin son derece güzel bir duygu olduğunu ancak hiçbir ödülün iki insanın hayatını kurtarmaktan daha değerli olamayacağını belirtti.