İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, geçen sene tarihinin en yüksek gelirine ulaşarak rekor kırdığını bildirdi.

SunExpress'in 30'uncu senesi ve tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirmesi vesilesiyle İstanbul Havalimanı'nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda iletilen bilgiye göre, SunExpress, 2019 yılında bir önceki seneye nazaran yüzde 10 oranında büyüyerek 1,4 milyar avronun üstinde bir gelir elde etti. Geçen sene taşınan yolcu sayısı 10 milyonu aşarken, doluluk oranı ise yüzde 83 şeklinde gerçekleşti.

Türkiye ile Avrupa arasında hava köprüsü kuran SunExpress, 2020 senesinde Türkiye dış hat uçuşlarında rekor bir kapasite ile toplamda 7 milyon koltuk sunuyor.

Antalya'yı hem iç hem dış hatlarda direkt ve tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolu SunExpress, bu senenin yazında Türkiye'nin turizm başkenti ve SunExpress'in merkezi olan Antalya'ya dış ve iç hatlarda toplam 4,5 milyon koltuk ile tarihinin en yüksek arzını gerçekleştirecek.