İSTANBUL (AA) - Torkam İnşaat tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesiyle projelendirilen Torkam E5 Açık Çarşı Projesi kapsamındaki ticari üniteler, 21 Nisan tarihinde açık artırmaya sunulacak.

Proje kapsamında açık artırmayla satışa sunulacak olan 124 dükkan ile ilgili detayların paylaşıldığı toplantıda söz alan Torkam Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, toplamda 127 bin metrekareye ulaşacak projeyle birlikte bölgeye 234 rezidans daire, 117 ofis ve 310 cadde dükkanı inşa edileceğini ve 896 araçlık otopark yapılacağını dile getirdi.

Dereli, projenin sunduğu lokasyon avantajına dikkat çekerek, hem toplu taşıma ile hem de kara yoluyla ulaşımın son drece kolay olduğunu, halihazırdaki metrobüsün yanı sıra pek yakında metro ile de ulaşımın sağlanacağı bilgisini aktardı. Projede bir ofis için gereken ne varsa yer alacağını söyleyen Dereli, yatırım yapanların çok karlı çıkacağını savundu.

Dereli, Torkam E5 Açık Çarşı'daki 310 dükkanın 124'ünün 21 Nisan'da açık artırma usulüyle satışa çıkacağını aktararak, 770 bin liradan başlayacak dükkanları herhangi bir banka garantisi istemeksizin 5 yılda sıfır faiz avantajıyla sunduklarını vurguladı. Dereli, ticaret ünitelerinin metrekaresinin ise 17 bin liradan başladığını belirtti. Dükkan büyüklüklerinin 38 metrekare ile bin 153 metrekare arasında değişiklik gösterdiğini vurgulayan Dereli, bölgenin en büyük marketinin de burada yer alacağını belirtti.