Sektörün heyecanla beklediği WIN EURASIA dahilinde gerçekleşen CEMAAT Fuarı’na sayılı günler kaldı…Yoğun katılımın yaşandığı organizasyonda, ikili iş görülmelerinin sıklıkla yapıldığı ve firmaların iş birlikleri adına önemli adımlar atıldığı CEMAAT EURASIA için Proje Müdürü Saniye Atak ile bir araya geldik.

Elbette ikili iş görüşmeleri demişken sektörde bu ay oldukça yoğun bir gündemin yaşandığını söyleyebilirim. ‘Yatırımcı Gündemi’ tarafında Ceva Lojistik, İnci Akü, Doğuş Çay ve Interroll ön plana çıkarken ‘Ürün ve Sistemler’ bölümümüzde Mecalux’ten Buton’a, SDZ’den Temesist’te kadar sektörün önemli firmalarıyla görüştük.

Ölçüm cihazı ihtiyacı vesilesiyle SICK ile tanıştıklarını ifade eden ebebek Stratejik Planlama Uzmanı Cem Ülker ile bir araya geldik. Sonrasında istikametimiz Şenpiliç oldu. Şenpiliç Satış İşkolu Genel Müdür Yardımcısı Faik Üçer ile müşterilerinin satış, lojistik ve servis konularında dijitalleşmesini sağlayan Univera’nın yaptığı uygulamaları konuştuk. “ebebek firmasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yine perakende ve e-ticaret operasyonunu yeni bir depoda aynı çatı altına almak isteyen FLO’nun projesine danışmanlık sunuyoruz. Onun dışında Türk Hava Yolları markası olan Turkish Cargo ve Türk Hava Yolları Teknik ile üçüncü havaalanındaki yeni lojistik yatırımlarını kapsayan projelerimiz devam ediyor.” diyen SDZ Türkiye Ülke Müdürü Emre Koç’un açıklamaları da sizleri bekliyor.

Yaklaşık 4 bin avro palet kapasiteye sahip depomuzda otomatik adreslemeye dayalı SAP Warehouse Management sistemi ve bu sisteme entegre çalışan kızılötesi terminaller kullanan Biofarma İlaç’ın deposunu ise ‘Kapak’ konusu dahilinde gezdik.

Sizleri dopdolu içeriğimizle baş başa bırakmadan evvel son duyurumu da müsaadenizle yapmak isterim: ‘Endüstri’nin İlk Haber Ajansı’ olma yolunda çıktığımız çalışmaların devamında, nihayetinde ST Endüstri Radyo’muz karasal yayınına başladı. ST Depolama dergimizle yaşanan gelişmeleri keyifle okurken; arabada, yolda, işte, ofiste, fabrikada 105.8’i dinleyerek KOBİ’lerden, sanayiden, endüstriden haberdar olabilirsiniz!