İnsan desteği sayesinde Cobotlar’ı ile dünyanın lider robot firması Universal Robots, günümüzde 50’yi aşkın ülkede % 58’lik pazar payı ile pazardaki öncülüğünü pekiştiriyor. Şirketin şimdiki hedefi ise 23 bin 500 Cobot kurulumuyla dünyada ve ülkemizde insan odaklı otomasyonu milyonlarla bir araya getirmek...

İnsanlarla iş ortaklığı dayalı lider robot şirketi Universal Robots, piyasadaki varlığına; müşteri odaklı ‘Tak-Çalıştır ve Üretime Başla’ teknolojisi, pratik kurulum, devreye alma ve hızlı geri ödeme zamanlaması ile devam ediyor. 50’yi aşkın ülkede %58’lik sektör payı ile piyasanın lokomotifi olan Universal Robots şirketi, kuruluşundan bu yana neredeyse 23 bin 500 Cobot kurulumu gerçekleştirdi. Bünyesinde 65 patent bulunduran Universal Robots, bütün dünya ülkeleri için insan merkezli otomasyonunu erişilebilir kılmak istiyor.

UNIVERSAL ROBOTS'UN 2021 HEDEFLERİ

Programlama eğitiminin hiçbir ücret vermeden online olarak alınabildiği Cobotlar’ın en dikkat çeken özelliği, esnek konumlandırma, uygulama, kolay programlama ve kolaboratif yapısı olarak biliniyor. Cobotlar’ın kullanım dilini Türkçe olarak belirlediklerini söyleyen Gök, sözlerine ise şu şekilde devam etti: “Üretim hattındaki hızlı değişimlere uyum sağlayan, kolay taşınabilir özelliği sayesinde yalnızca bir iş için değil, örneğin bir fabrikanın farklı alanlarındaki farklı işler için de kullanılabilen Cobot’umuz ile hem maliyet hem enerji tasarrufu sağlıyoruz. Otomotiv ve beyaz eşya sektörü başta olmak üzere pek çok sektöre çözüm üretiyoruz. Cobotlar’ımız yapıştırma uygulamaları, paletleme, paketleme, enjeksiyon makineleri, makina besleme, boşaltma, cıvatalama, kalite kontrol, alma bırakma, montaj, test ve laboratuar işlemleri gibi küçük veya büyük işletmelerde üretim süreçlerinin farklı aşamalarında kullanılıyor. Yapılan araştırmalarda, dünyada 2015 yılında 5 bin adet kurulu kolaboratif robotun olduğu ve bu rakamın 2021 yılında 126 bin adete ulaşacağı öngörülüyor. Universal Robots olarak bu alandaki lider konumumuzu sürdüreceğiz”