Canmar Uluslararası Nakliyat'ın sahibi Mehmet Çelikcan, şirketlerinin önümüzdeki hedeflerini ve projelerini anlattı. Canmar Uluslararası Nakliyat'ın 1978 yılında kurulduğunu hatırlatan Mehmet Çelikcan, 30 araçlık filoya sahip olduklarını ve 7 milyon TL'lik yatırımla 2 bin 500 metrekare bir lojistik depo yatırımı yaptıklarını vurguladı. Deponun ön tarafında 45 metrekare yükleme rampaları bulunduğunu söyleyen Çelikcan, 3 tane elektrikli rampaya sahip olan depolarındaa 8 bin metrekare açık depolama alanının da mevcut olduğunu belirtti.

Şirketin cirosuna ilişkin bilgi de veren Çelikcan, yılın ilk aylarını yüksek ciro artışlarıyla geçirdiklerini,  2017'yi 2 milyon avroluk ciroyla ve yüzde 30 büyümeyle kapattıklarını söyledi. Depo yatırımlarından oldukça memnun olduklarını belirten Çelikcan, 2018'de filolarına 500 bin avroluk yatırımla beş yeni araç eklediklerini ve taşıma kapasitelerini yüzde 20 artırdıklarını söyledi. Çelikcan, yaptıkları yatırımlarla yılda yüzde 30 büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Canmar Uluslararası Nakliyat şirketi olarak, teknolojiye önem verdiklerini ve bu alanda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çelikcan, teknoloji yatırımlarının 1 milyon TL'ye ulaştığını vurguladı.  2019'da depolarının kapasitesini arttıracaklarını da duyuran Çelikcan, "Yedi ay içinde depomuzun yüzde 60'ını doldurduk. Dönem dönem yüzde 100 doluluğa ulaşıyoruz. Girdili çıktılı mallar bizim için önemli" dedi. 

ÇELİKCAN: HEDEFİMİZ ALMANYA PAZARINDA LİDER OLMAK

İzmir'de teslimat olarak en süratli Almanya parsiyel taşımayı yapan firma olduklarının altını çizen Çelikcan, kendileri için Almanya parsiyel taşımasının çok önemli olduğunu ve kuruldukları günden itibaren çalıştıkları bir pazar olduğunu vurguladı. Taşımaların yüzde 100'ünü yurt dışına gerçekleştirdiklerini söyleyen Çelikcan, yurt dışındaki acentelerinin gümrüklü 5 bin metrekare depolama alanı olduğunu, depolama hizmeti verdikleri grupların başında gemi acenteleri, gümrük komisyoncuları, dahili taşımacılar, kargo şirketlerinin yer aldığını söyledi.  Dağıtımlarının ise kendilerine ait serbest depolama alanlarından yapıldığını belirtti. 

"İZMİR'DE BİRİNCİLİĞE OYNUYORUZ"

Taşıma kapasitelerinin 500 ton olduğunu vurgulayan Çelikcan, anlaşmalı oldukları acentelerle beraber çok daha fazla KDV üreten bir pazar payına sahip olmak istediklerini dile getirdi.  Almanya taşımasında, İzmir'de birinciliğe oynadıklarını  belirten Çelikcan, Almanya pazarında lider olmak istediklerini, Almanya'da bölgesel olarak yeni hedefler belirlediklerini açıkladı. İç dağıtım ağını, çalıştıkları acenteler üzerinden genişleteceklerini söyleyen Çelikcan, "Benelux ülkelerinden toplamalarımızı Almanya'daki anlaşmaları depolarımızda yapıp, o hattı içimize katacağız." dedi.

24 SAAT ULAŞILABİLİR ACENTELİK HİZMETİMİZ VAR

Nakliye acentalığı alanında da faaliyet gösterdiklerini ifade eden Çelikcan, uluslararası nakliye alanında yerli ve yabancı taşıma şirketlerine İzmir ve Ege Bölgesi'nde G2 acentelik yetki belgeleriyle ile hizmet verdiklerini ve Ege'deki müşterilerine kendi ofislerinin eksikliğini hissettirmeden tescil işlemlerini gerçekleştirini hatırlatarak, "24 saat ulaşılabilir bir acentelik hizmetimiz var." dedi. Çelikcan ayrıca, gümrüklerde ihracat ve ithalat TIR tescili, gümrükten gümrüklere aktarma işlemi, malların ambarlara hasarsız boşaltma işlemlerini gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

ÇELİKCAN'DAN ÇAĞRI: GÜVENLİ DEPOLAMA İÇİN DEVLET TEMİNATLARI ARTIRMALI

"Biz idari binamızı depomuzun yanına taşıyarak entegrasyonu tamamladık." diyen Çelikcan, İzmir Kemalpaşa'da bulunan depolarının yanına idari ofislerini de taşıdıklarını vurguladı. Müşterinin malını emanet ettiği kişiyi görmek istediğini söyleyen Çelikcan, depolarının yanındaki 400 metrekarelik alana idari bina yaptıklarını belirtti. Müşterin güvenilir alanlar ve depoları bulamadığı zaman depoculuk sektörünün biteceğine dikkat çeken Çelikcan, devlete çağrıda bulundu ve bu konuyla ilgili teminatları arttırması gerektiğini vurguladı. Müşterilerin de  stok yerlerini depolara ve lojistik firmalara devretmesi gerektiğini söyeyen Çelikcan, bu şekilde depolama işinin farklı yerlere evrilebileceğini belirtti.  Devletin verdiği teşviklerin, yatırımlar ve büyüme anlamında oldukça yararlı olduğunu Çelikcan, devletin yurt dışı pazarlarına açılma anlamında da teşvik vermesini ve yardımcı olmasını istedi.Şirket olarak Eximbank'tan 4 milyon TL kredi kullandıklarını hatırlatan Çelikcan, "Gümrüklerde, malın Türkiye içinde serbest dolaşımı olmaması sıkıntı yaratıyor. Serbest dolaşıma da çözüm istiyoruz." dedi.