Yurtiçi Kargo, saatte 30 bin kargonun işlenerek araçlara yüklenebileceği otomasyon sistemine sahip yeni kargo transfer merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

3 KAT KAPASİTEYLE ÇALIŞACAK, 1 MİLYON KARGO İŞLENECEK

Kargo sektöründe son dönemde yaşanan talep artışıyla birlikte yatırımlarına hız veren firma, operasyonel gücünü artıracak bir yatırım yaparak Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise sayılı merkezlerinden olan otomasyon sistemine sahip transfer merkezini hizmete aldı.

Pandemi döneminde personel sayısını artırarak 18 binden fazla çalışan sayısına ulaşan şirketin yeni merkezinde bir gün için 1 milyona yakın kargo işlenerek araçlara dağıtılabilecek.

Merkezin sektörde hizmet sunan transfer merkezlerinin saatlik kapasitelerinin 3 katı kapasite ile çalışacağı bildirildi. 

"YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Açılış töreninde konuşan Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Arıkan, saatlik işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük aktarma merkezinin açılışını gerçekleştireceklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun için hem mutlu hem de gururluyum. Çünkü bu yatırımların kapasite artışının yanı sıra bizi hızlandıracağını, hızın da müşteri memnuniyetini artıracağını biliyorum. Bizim başarımızın sırrı operasyonumuzu müşteri memnuniyeti ile birlikte artırmakta saklı, bunu asla unutmayın. Müşteri memnuniyetini ve kargo kapasitesini artıracak yatırımlara devam edeceğiz."

"PANDEMİDE BAŞARILI BİR SINAV VERDİK"

Törende değerlendirmelerde bulunan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol ise, Covid-19'un ortaya çıktığı dönemde sektörün büyük bir sınav verdiğini belirterek, hem yoğunlukla başa çıkmak hem de personelin sağlığını korumak için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

Söz konusu zorlu dönemden daha da güçlenerek çıkmayı başardıklarını belirten Önyol, firma olarak yapılan tüm tarafsız kamuoyu araştırmalarında, müşteri memnuniyeti ve güveninde sektörde birinci çıktıklarına dikkat çekti.

YTÜ'nün firmalarını ekonomiye en çok fayda sağlayan 30 şirket arasında gösterdiğini ve araştırmada başka bir kargo şirketinin bulunmadığını ifade eden Önyol, "Ekonomiye en çok fayda sağlayan 30 şirket arasında listeleniyoruz artık. Gençlerin en güvendiği markalar arasında da Yurtiçi Kargo bir kargo markası olarak ilk 10'da yer alıyor." şeklinde konuştu. (AA)