Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kargo taşımacılığı alanında alternatif dağıtım modellerini mevzuata dahil etmesinin ardından, bu alandaki yatırımlarına hız veren Yurtiçi Kargo, akıllı kargo dolapları sistemini devreye aldığını duyurdu.

YK PLUS İLE 7/24 TESLİM ALMA İMKANI VERİYOR

Firmanın YK Plus çatısı altında müşterilerinin kullanımına sunduğu yeni modelde, e-ticaret kullanıcıları, artık isterlerse alışverişlerinin sonunda teslimat seçeneği olarak YK Plus 7/24 seçeneğini kullanarak hizmet veren kargo dolaplarından haftanın 7 günü 24 saat kargo teslim almak mümkün olacak.

Çevresine yerleştirilen güvenlik kameraları ile devamlı izlenen ve özel bir yazılıma sahip dolaplar, sadece kullanıcıların telefonlarına gönderilen şifre ile açılabilecek.

Gün içinde evinde olamayacak olan veya çalışan vatandaşlar için büyük kolaylık oluşturan esnaf teslim noktası modelinde olduğu gibi YK Plus 7/24 kargo dolapları da e-ticaret kullanıcıları için büyük kolaylık sağlayacak.

YOĞUNLUĞUN OLDUĞU BÖLGELERE ÖNCELİK VERİLECEK

Kargoları geldiğinde SMS ile bilgilendirilen kullanıcılar, 3 gün içerisinde haftanın 7 günü 24 saat boyunca güvenlik kameraları ile izlenen kargo dolaplarından teslim alabilecekler.

Konut yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelere öncelik verilerek sayısının artırılması hedeflenen dolaplar, firmanın entegrasyon sağladığı tüm e-ticaret siteleri tarafından tüketicilerin kullanımına sunulacak.

İlk aşamada büyük e-ticaret sitelerinin dahil olduğu sistemde, kullanıcılar adrese teslim veya YK Plus Teslim Noktası seçeneklerine alternatif olarak YK Plus 7/24 seçeneğini kullanabilecek.

Test uygulamaları yapılan dolaplar, önümüzdeki hafta aktif olarak hizmet sunmaya başlayacak.

TESLİM VE DOĞRUDAN DAĞITIM NOKTALARININ SAYISI ARTIYOR

Firmanın devreye aldığı projeler arasında bulunan, 81 ilde uygulanan ve şirketle anlaşma sağlayan esnafların yer aldığı YK Plus Teslim Noktası 3 bine yaklaştı.

E-ticaret kullanıcıları, alışverişlerinin sonunda teslimat seçeneği olarak diledikleri takdirde firmanın anlaşmalı esnaflarını sistemden görerek kendilerine en yakın olanı seçebiliyor ve istedikleri zaman kargolarını bu noktalardan alabiliyorlar.

Ayrıca e-ticaret kullanımında yaşanan artış ile birlikte dağıtım ağını güçlendirmek amacıyla Doğrudan Dağıtım Noktaları ile e-ticaret gönderilerinin şubelere uğramadan doğrudan tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan firma, Türkiye genelinde binden fazla şube ve acente ile hizmet vererek bu modeldeki sayıyı da 51'e ulaştırdı.

SEKTÖRÜNÜN EN TEKNOLOJİK MARKASI SEÇİLDİ

Firmanın YK Plus çatısı altında sektöre kazandırdığı YK Plus Taşıyıcı uygulaması ile araç sahibi olanlar sektöre dahil oldu.

Taşıyıcı modeli ile operasyon kabiliyetini geliştirerek istihdama katkı sağlayan firma, müşterilerine sunduğu teknolojik hizmetlerle üst üste ikinci kez Tech Brands Turkey organizasyonunda ödüle layık görüldü.

Yurtiçi Kargo ayrıca, Tech Brands Turkey'in enerjiden dayanıklı tüketim mallarına, hava yollarından otomotive, özel eğitim kurumlarından bankalara kadar 26 sektörde hizmet veren şirketlerle ilgili yaptığı ankette tüketicilerin verdiği yanıtlar doğrultusunda sektörünün en teknolojik markası seçildi. (AA)