Yurt içi ve yurt dışında hizmet ağını genişleten Sertrans Logistics, yeni bir yatırıma imza atarak filosuna 40 adet Renault Trucks T 460 4x2 X-Low Euro 6 çekicileri ekledi.

AVRUPA'DAKİ FAALİYETLERİNDE KULLANACAK

Renault Trucks çekiciler ile tek markalı filoya sahip olan firma, teslim aldığı yeni araçlarını yoğunlukla Avrupa taşımacılık faaliyetlerindeki rotalarında kullanmayı planlıyor.

Pandemi tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirilen teslimat törenine, Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, Transer Genel Müdürü Murat Cömert, Sertrans Mali İşler Direktörü Burak Gezer'in yanı sıra Renault Trucks adına da Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Filo Satış Müdürü Ziya Çolak, Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak ile Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Genel Müdürü Mesut Süzer katıldı.

"5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT TAŞIMASI YAPTIK"

Törende konuşan Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, "Şirket olarak, uluslararası parsiyel, komple ve multimodal taşımacılık hizmetlerimizin yanında, tedarik zinciri yönetiminde verdiğimiz katma değerli lojistik hizmetleriyle 31 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerimizin güvenilir çözüm ortağı olarak çalışıyoruz. 2020 yılında 33 ülkede 719 şehre yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ihracat taşıması gerçekleştirdik." dedi.

Covid-19'un etkisinde geçen zorlu 2020 yılının her şeye rağmen firmalarının yatırım yılı olduğuna dikkat çeken Keleş, Hadımköy tesislerinde gerçekleştirdikleri depo yatırımı ile İzmir ve Almanya ofislerinin açılmasının öne çıkan yatırımlar olduğunu ve her yatırımın istihdama katkısı olması dolayısıyla da kendilerini gururlandırdığını belirtti.

"ALMANYA'DA YENİ DEPO AÇACAĞIZ"

İlk ayını geride bıraktığımız 2021'in de gene kendileri için bir yatırım yılı olacağını vurgulayan Keleş, "Bu teslimat, yıl içinde yapacağımız yatırımların ilki olması nedeniyle bizim için anlamlı. Bu yıl gerek yurt içi gerekse yurt dışında yapacağımız yeni yatırımlarla büyümeye, ülke ekonomisinde katma değer yaratmaya ve istihdama desteğe devam edeceğiz. 2021 yılında Almanya’da yaklaşık 5 bin metrekarelik bir depo açılışı yapacağız. Almanya depomuz, hem bir toplama ve dağıtma merkezi hem de yurt dışında çalışmak isteyen Türk markaları için bir e-ticaret lojistiği merkezi olacağı gibi, şirketimizin yurt dışı büyüme hedefleri açısından önemli bir adım olacak" şeklinde konuştu.

"STOK DOĞRULUĞU VE ZAMANINDA TESLİMAT HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK"

Türkiye'de e-ticaret lojistiğine adım atan ilk firma olduklarının altını çizen Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alana dair yeni ihtiyaçları görüyor, yatırımlarımızı ve büyüme planlarımızı buna göre yapıyoruz. Hem depo kapasitelerimizi artırmaya yönelik aldığımız aksiyonları hem de yurt dışı büyüme operasyonlarımızı pazarın yeni taleplerine uygun şekilde yapıyoruz. E-ticaret lojistiğini yönettiğimiz tüm markalarda süreçlerimiz, alanında uzman ekipler tarafından titizlikle ele alınıyor. Stok doğruluğunda binde 1’lik hata oranı, yüzde 99,9 kargoya zamanında teslimat gibi hedeflerimize ulaştık.”

 

Pandeminin de etkisiyle hızlı taşımacılığa ihtiyacın arttığını ve özel çözümlerinin bulunduğunu aktaran Keleş, en önemli yatırımları arasında yer alan filolarının yanı sıra araç üreticisinin de sunduğu toplam çözümlerin önemine vurgu yaptı.

Bu bağlamda Renault Trucks ile iş birliklerine devam ettiklerini söyleyen Keleş. Sadece filomuza yeni araçlar katmıyoruz; tek noktada finansal çözümler, bakım-onarım paketleri ve satış sonrası hizmetlerle toplam çözümlerden faydalanıyor ve araçları kullandığımız süreç boyunca filo çalışmalarımızı birlikte sürdürdüğümüz bir iş ortağı oluyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

"MÜŞTERİMİZE BİREBİR ÇÖZÜMLER ÜRETMEKTEN VAZGEÇMİYORUZ"

Teslimatta hazır bulunan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine ise, Sertrans ile olan iş birliklerinin aralıksız olarak sürmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Delepine, "Değişen dünya trendleri, lojistik alanına da yansıyor. E-ticaret başta olmak üzere tüm lojistik alanlarında değişen eğilimler, lojistiğin halkalarına yeni görevler yüklüyor. Bu doğrultuda dünyanın en büyük araç üreticilerinden biri olarak Renault Trucks da hem araçlarını hem de toplam çözümlerini kesintisiz olarak geliştirmeye devam ediyor. Değişmeyen tek şey, müşteri memnuniyeti ve müşterilerimizle yakın olarak çözümler üretmek. Sertrans Logistics ile yakaladığımız başarılı iş birliğinin temelinde de bu anlayışın olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık 30 yıldır devam eden iş birliğimizde son 5 yıldır Sertrans’ın sadece çekicilerimizi tercih etmesi, bunun bir göstergesi" diye konuştu.