Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tolga Atmaca, kariyerine 1997 senesinde girdiği Polinas’ta Üretim Mühendisi olarak adım attı. Devamında 1998-2002 seneleri arasında Opel Türkiye’de Müşteri İlişkileri, Pazarlama ve Satış’tan sorumlu müdür görevlerini üstlendi. 2002-2011 arasında General Motors Merkez Doğu Avrupa ve Rusya operasyonlarında Satış ve Pazarlama Müdürlüğü ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörlüğü yapan Atmaca; 2011-2014 yılları arasında Chevrolet Türkiye Genel Müdürü, 2016’dan günümüze kadar da Mahle Doğu ve Orta Asya organizasyonundan sorumlu genel müdürlüğü yaptı. Son olarak Atmaca'nın Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu ve Orta Avrupa ve Rusya gibi bölgelerde, otomotiv, taşıt ve yedek parça pazarlarında satış, iş geliştirme, pazarlama, satış sonrası hizmetler, marka ve strateji ve bölgesel yapılandırmalar alanlarında deneyimi mevcut.

''TOLGA ATMACA'YA BAŞARILAR DİLİYORUM.''

Yapılan atama ve görev değişimi ile ilgili olarak konuşan STFA Grubu CEO’su Yetik Kadri Mert: “SİF İş Makinaları Genel Müdürlüğü’nü başarıyla yürüten Tolga Atmaca’nın, sektördeki uzmanlık ve deneyimiyle birlikte, üstlendiği yeni görevinde de grubumuza önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

GİDEREK BÜYÜYEN ÇALIŞMA AĞI

1930’laron son senelerinde ülkemiz pazarının henüz yabancıların elinde olduğu, makina, ekipman ve kalifiye iş gücünün bulunmadığı zamanlarda STFA; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı olan iki mühendis tarafından kuruldu. Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya'nın kurucuları olduğu şirket, neredeyse 30 sene altyapı alanında faaliyetlerde bulunduktan sonra 1972’de Libya’da Tripoli Liman inşası projesini kazanarak, ülke dışından proje alan ilk Türk Müteahhidi unvanını kazandı. Bu başarısını Suudi Arabistan’da 1978’de, Mısır’da 1981’de, İran’da 1983’de, Tunus’da 1984’de, Pakistan’da 1992’de, Oman ve Katar’da 2000’de, Hindistan’da 2001’de gösteren STFA Grubu günümüzde inşaat, doğal gaz dağıtım, enerji ve iş makinaları distribütörlüğü yapıyor.