Pandemiye rağmen yatırımlarını sürdüren lojistik firması Mars Logistics, yaptığı yeni yatırımla beraber kozmetik, kimya, ilaç gibi sektörlere hizmet sunacak.

Hadımköy Lojistik Merkezi'nde Muratbey Gümrüğü'ne bağlı Yanıcı Antrepo hizmeti sunmaya başlayan şirketin yeni yatırımı doğrultusunda Gümrük Yönetmeliği’ne göre EK62 çerçevesindeki, yapısında kimyasal özellikler barındıran, insanlara ve çevreye zarar verme potansiyeli olan tehlikeli maddelerinin alınabildiği özel yangın ve korunma düzeneği kuruldu.

"KİMYASAL MADDENİN YAPISINA GÖRE DEPOLANMALI"

Yatırımları ile ilgili konuşan Mars Logistics Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdürü Mithat Sahillioğlu, tehlikeli madde depolama işleminin son derece hassas ve titizlik gerektiren bir hizmet olduğuna vurgu yaptı. 

Sahillioğlu, ADR kapsamındaki yüklerin, yüksek donanıma sahip özel alanlarda, kimyasal maddenin yapısına bağlı olarak muhafaza edilmesine ve yanıcı antrepolarda depolanmasının önemine dikkat çekti.

"TEK LOKASYONDAN GERÇEKLEŞTİREREK ZAMAN KAZANDIRACAK"

Sahillioğlu, yatırımları sayesinde tek bir lokasyondan müşterilerinin yanıcı özellik taşıyan yüklerinin yanı sıra herhangi bir risk barındırmayan normal yüklerinin de boşaltımını gerçekleştirebileceklerini ifade ederek öncelikle müşterilerine zaman kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. 

Sahillioğlu, "ADR çerçevesinde yüklerin bulunduğu ithalat araçları öncelikle Yanıcı Antrepolara giderek yüklerini boşaltıyor, ardından antrepomuza gelerek normal yükleri indiriyordu. Söz konusu işlemler, zaman kaybına sebebiyet veriyordu. Üstelik, yüklerin araçtan indirilip tekrar yüklenmesi de hasar ve kayıp riski taşıyordu. Bunları önlemek amacıyla Hadımköy Lojistik Merkezi'ne entegre ettiğimiz Yanıcı Antrepo ile müşterilerimiz yüklerini daha hızlı bir şekilde boşaltabilecek, daha hızlı bir şekilde ithalatlarını yapabilecek. Ayrıca tek firmadan hizmet alabilecekler.” şeklinde konuştu.

İKİ ANTREPO DAHA AÇACAK

Öte yanda firma, söz konusu yatırımının yanı sıra yakın zamanda yine Hadımköy Lojistik Merkezi bünyesinde Ambarlı Gümrüğü’ne bağlı yeni bir Yanıcı Antrepo ile Tuzla Lojistik Merkezi’nde Erenköy Gümrüğü’ne bağlı Yanıcı Antrepolarının da açılışını yapacak.