Yalova Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden satın aldığı Mercedes-Benz Atego 1518 LKO Yol Süpürme Aracı’nı gerçekleştirilen teslimat töreniyle hizmete alarak, toplamda onuncu Mercedes-Benz kamyonunu filosuna kattı.

İKİ YILDA YENİ ARAÇ YATIRIMLARIYLA ADEDİ 10'A ÇIKARDI

Yatırımlarına iki yıl önce  ilk 5 adet Mercedes-Benz Atego 1518/3600 şasi kamyonu üzerine Katmerciler firması imalatı olan Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp üstyapısı ile başlayan Yalova Belediyesi, iki yıl içinde tümü Hidromak imalatı olmak üzere 1 adet Mercedes-Benz Atego 1621/3600 şasiye monteli su tankeri ve 3 adet Atego 1018/3320 şasiye monteli damper üstyapılı araçları, DMO üzerinden filosuna kattı.

Filoya yeni eklenen Atego 1518 LKO Yol Süpürme Aracı ile böylece 2 yıl içinde hizmete alınan Mercedes-Benz kamyon sayısı da 10’a ulaşmış oldu. 

"YATIRIMLARIMIZIN KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ"

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Alanında yapılan teslimat törenine, Yalova Belediye Başkanı Vekili Mustafa Tutuk, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaddin Erbay, Temizlik İşleri Müdürü Sedat Çil, birçok yönetici ve belediye çalışanının yanı sıra Mercedes-Benz Kamyon Kamu Satış ve İhracat Grup Müdürü Sinan Bülent Tarhan ve markanın Bursa bayisi Mengerler Bursa yetkilileri katılım sağladı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tutuk, "Belediyemizin hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yoğun faaliyetlerimiz kapsamında satın aldığımız araçlarımızla bölgemizdeki temizlik hizmetlerinin kapsamını geliştirirken, mali yapımızı da güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda temizlik hizmetlerinde sonlandırdığımız kiralama dönemini öz mala çevirerek, Yalova’mıza yakışan çağdaş araçlarımızla daha iyi hizmete yönelik yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İki sene önce başladığımız yatırımlarımızın kapsamını yeni yol süpürme aracımızla genişletiyoruz." dedi.

"DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ VE İŞLETME MALİYETLERİNDEN MEMNUN KALDIK"

Alçak kabin tasarımı, yüksek manevra kabiliyeti ve şoförün geniş görüş açıları gibi önemli nedenlerden dolayı aracı tercih ettiklerini kaydeden Tutuk, söz konusu sınıf aracın dar sokaklı mahallelerde kullanıma uygunluğunun seçimlerini olumlu yönde etkilediğini dile getirdi.

Tutuk, "Atego’ların hafif tasarımları sebebiyle aynı kamyonla daha fazla yük taşıyabilmemiz, düşük yakıt tüketimi ve genel anlamda işletme maliyetlerinin ekonomik olmalarından memnun kaldık ve bu sebeple yeni yatırım kararlarımızda bir kez daha Mercedes-Benz Atego’yu tercih ettik." diye konuştu.

"VAKUMLU SÜPÜRGE İÇİN ÖZEL TASARLANDI"

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Mercedes-Benz Türk Kamyon Kamu Satış ve İhracat Grup Müdürü Tarhan ise, aracın markaları tarafından vakumlu süpürge için özel tasarlanan bir ürün olduğunu ifade etti.

Araçlarıyla ilgili bilgiler veren Tarhan, şunları söyledi:

"Erdemli firması imalatı vakumlu süpürge üst yapılı olarak yol temizliği işlemlerinde kullanılacak olan yeni 1518LKO, 130 kw gücündeki çevre dostu motoru ve 8 ileri-1 geri ve 1 karınca vitesli şanzımanıyla her türlü eğimde süpürme işlemi için gerekli hıza düşük motor devrinde ulaşabiliyor. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca aracımızın hava süspansiyonlu altyapısı, gerek süpürge fırça ömrünün uzaması, gerekse de döküm sahasında can ve mal emniyetinin sağlanması açısından Yalova Belediyesi’nin tercihinde belirleyici oldu."