Endüstriyel IoT alanının önde gelen katılımcılarından Wipelot, IoT sistemleri ile büyük depoların sorunsuz ve etkin yönetimini sağlıyor, RFID teknolojisi sayesinde ürün çıkışını bilmeyi ve belli periyodlarda yapılan stok sayım süresini azaltmayı mümkün hale getiriyor. 

ÖNEMLİ SORULARIN CEVAPLARINI BULMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

IIoT ile taşımacılık, lojistik, stok ve depo yönetimi alanlarında büyük değişimler yaşanıyor.

Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi ve Radyo Frekansı ile Kimliklendirme konusunda 16 yılı aşkın deneyimi bulunan Wipelot, Ar-Ge çalışmaları ile yüzde 100 yerli ürünler üreterek genel olarak işletmelerin sorunları arasında olan üretim sahası ve depolama alanlarındaki kritik soruların yanıtlarını bulmayı kolay hale getiriyor.

TAM DENETİME İMKAN VERİYOR

Lojistik taşıma faaliyetlerinde trafiğin fazla olduğu, yoğunluğun bulunduğu işletmelerde giriş-çıkışlara yerleştirilen RFID okuyucular ve araçların üzerine yerleştirilen RFID etiketler ile giriş-çıkışları bilgisayar ortamında kaydederek manuel yapılan sistem ve süreçlere göre daha hızlı hale getiriyor ve doğruluğu sağlıyor.

Güvenlik özellikleriyle de tam denetim olanak tanıyan teknoloji sayesinde sisteme dahil edilen ve üzerinde RFID etiket bulunan araçların işletmeye giriş ve çıkış saatleri hata payı olmadan rapor ediliyor ve raporlar; günlük, aylık veya yıllık dökümler halinde alınabiliyor.

Ayrıca çıkan araç ve şoför bilgisinden taşıma işleminin süresine, taşınan malzemeye ve bakım süresine birçok ayrıntıya anlık ulaşım sağlanabiliyor.

KONTROLÜ İŞLETMEYE BIRAKIYOR

Depoların içerisinde ürünlerin giriş-çıkışlarını otomatik olarak çok kısa sürede denetleyebilen firmanın sistemleri, büyük depoların sorunsuz ve etkin bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Giriş ve çıkışlara yerleştirilen RFID okuyucularla, depoya giren RFID etiketli paletleri okuyarak stok programına girdi verisini aktaran firma, paletlerin çıkışında toplu ürün çıkışının miktarını da doğrudan stok yazılımına aktararak sistem içinden ne kadar ürünün çıktığını bildiriyor.

Söz konusu sistem sayesinde ay, dönem ya da yıl sonu stok sayımları sadece birkaç saat içerisinde gerçekleştiriliyor.

UZAKTAN YÖNETİM, İZLEME VE RAPORLAMA YAPILABİLİYOR

Firmanın lojisitk ve depo çözümlerinin çalışma şekli şöyle gerçekleşiyor: İlk olarak kapsama alanını oluşturacak biçimde okuyucu cihazlar saha keşfi sonuçlarına göre yerleştiriliyor.

Kişiler, stokların taşındığı motorlu-motorsuz araçlar, ekipmanlar ve anlık izlenmek istenen diğer nesneler üzerlerine aktif RFID etiketler yerleştirilerek kimliklendiriliyor.

Stok içeren kasalar da ihtiyaca göre aktif ve/veya pasif RFID etiketlerle tanımlanıyor. Pasif RFID etiketlerin gerekli olduğu hibrit sistemlerde mobil el terminalleri/pasif RFID okuyucular sisteme entegre edilebiliyor.

Kimliklendirilen nesnelerin konumu, durumu ve ilettiği diğer bilgileri, firmanın IoT platformu üzerinde gerçek zamanlı olarak izleniyor. Ayrıca bulut üzerinde veya firma sunucularında kurulan sistem üzerinden de uzaktan yönetim, izleme ve raporlama gerçekleştirilebiliyor.