Univera, gıda sektöründe hizmet sunan Doğuş Çay’ın çözüm ortağı oldu. Türk yazılım mühendislerinin geliştirdiği programları kendi yazılımlarına ekleyen Doğuş Çay Tedarik Zinciri Müdürü Mahir Yamakoğlu Univera’yı nasıl seçtiklerini ve projenin sonuçlarını şu şekilde paylaştı: “Doğuş Çay, gıda faaliyetlerine çay, şeker, salça, soğuk çay ve cips sektörlerinde sürdürmektedir. Depolama faaliyetlerinin üretim ve yönetim sistemlerinin sürdürülebilirliğini, denetimini ve kontrolünü sağlamak amacıyla StokPlus programının doğru tercih olduğuna inanarak Univera şirketiyle çalışma kararı aldık. Univera firmasını tercih etmemizin ana nedenlerinden bir tanesi birbirine entegre modüller içermesidir. Bu modüller bahsetmek gerekirse LojiTek (Tedarik yönetimi), StokBar (Depo ve Üretim Yönetimi) ve EnRoute (Çoklu satış kanal yönetimi) programıdır. Bunların üçünü birden kendi yazılım programımıza entegre etmeyi başardık.” dedi.

“StokBar programı sayesinde fiziksel ve operasyonel mükemmelliği sağlamış olduk.” diyerek Univera’ya teşekkürlerini sunan Mahir Yamakoğlu “Birbirine entegre olan bu yazılımlar sayesinde değer zinciri haritamızda bulunan firelerimizi, kayıplarımızı minimize ettik. Günün sonunda 6 sigma seviyesine çıktık. Türk yazılım mühendislerinin elinden çıkan, bu şekilde ellerinde entegre programlar barındıran Univera ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletirim.” dedi.

“STOKLARIMIZI GÜNCEL TAKİP EDEBİLİYORUZ”

Doğuş Çay’ın Ege Bölgesi için çalışmalarını sürdüren Doğuş Çay İzmir Depo Sorumlusu Osman Sarıca ise bu modüller sayesinde yaşadıkları avantajları şu cümlelerle aktardı: “Tüm Ege Bölgesine buradan sevkiyat yapıyoruz. Hem mal kabul hem de sevkiyat esnasında StokBar programını kullanıyoruz. Bütün malların yerini program üzerinden eşitleyebiliyoruz. Ayrıca günlük olarak her an, her saniye istediğimizde stoğumuzun raporunu çekerek stoğumuzu da görebiliyoruz. Anlık olarak sipariş takiplerini, sevkiyat ve fatura takiplerini, gelen siparişleri StokBar programı üzerinden anlık hazırlayıp ve faturasını kesip hemen çıkışlarını yapabiliyoruz. Bu sayede stoklarımızı her an güncel tutabiliyoruz.”