Avusturya merkezli uluslararası lojistik firması Gebrüder Weiss, yeni bir yatırıma imza atarak Türkiye'deki yeni şubesini faaliyete aldığını duyurdu.

İSTANBUL VE İZMİR'DEN SONRA ŞİMDİ MERSİN'DE

Firmadan yapılan açıklama doğrultusunda, Türkiye'de 2012 yılından bu yana parsiyel yük taşımacılık işlemlerinin yanında hava ve deniz taşımacılık hizmetleri de veren firma, İstanbul ve İzmir'in ardından üçüncü şubesini Mersin'de açtı.

Yeni yatırımları hakkında değerlendirmeler yapan Gebrüder Weiss Yönetim Kurulu Başkanı Wolfram Senger-Weiss, Türkiye'nin, yükselen bir pazara sahip olduğunu dikkat çekerek İstanbul ve İzmir'in ardından Mersin ile yeni bir bölgeyi daha hizmet kapsamlarına aldıklarını belirtti.

"TÜRKİYE, ASYA-AVRUPA ARASINDA ÖNEMLİ BİRLEŞME NOKTASI"

Yeni lokasyonlarının Akdeniz bölgesine uygun ulaşım bağlantıları ve hinterlandındaki endüstriyel bölge ve sanayi işletmelerine olan yakınlığıyla ciddi artılar sunduğunu ifade eden Senger-Weiss, Türkiye'nin Akdeniz'deki konumu sayesinde Asya ve Avrupa arasında önemli birleşme noktası olduğuna işaret etti.

Bunun yanı sıra Türkiye'nin Orta Asya ve Çin yönünde "orta koridor" olarak nitelendirilen yeni İpekyolu hattında önemli bir geçiş alanı sunduğuna değinen Senger-Weiss, söz konusu geçiş hattının  Rusya'nın "kuzey koridoru" hattına farklı seçenek olduğunu ve Türkiye üzerinden Kafkasya, Azerbaycan, Türkmenistan yoluyla Çin'e kadar uzandığını dile getirdi.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

Senger-Weiss, orta koridor hattındaki birçok ülkede kendi şubelerinin bulunduğunu ve bu bölgelerdeki yerel, yasal ve kültürel özellikleri bildiklerini söyleyerek müşterilerinden bu rota üzerindeki nakliye işlemleri için daha yüksek talep aldıklarının altını çizdi.

"ÜRETİCİLERE DOĞRUDAN YAKIN OLMAK BÜYÜK AVANTAJ"

Konuyla ilgili konuşan Gebrüder Weiss Türkiye Hava ve Deniz Genel Müdürü Çiler Keskinel ise, üreticilere direkt olarak yakın olmanın verdiği avantaja dikkat çekti.

Keskinel, "Bölgedeki müşterilerimize, hava ve deniz taşımacılığı hizmetlerinin yanında ilaç ve multimodal taşımacılığı, depo lojistiği ve gümrük işlemleri hizmetleri de sunmaktayız" ifadelerini kullandı. (AA)