Tedarik zinciri çözümlerinde dünyanın önde gelen markalarından biri olan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerinde iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zincirleri çözümleri sunuyor. CHEP, tedarik zincirlerini birbirine bağlayan standart, kaliteli, dayanıklı ekipmanları ve uygulamaları sayesinde müşterilerine verimli bir hizmet sağlıyor. CHEP 2018 yılında, meyve suyu ürünlerinde yaptığı kampanyalarda tüm ürün çeşitlerini bir arada müşterilerine sunarken hem teşhir anlamında rakiplerinden farklılaşmak hem de satışlarını artırmak isteyen DİMES ile iş birliği gerçekleştirdi. DİMES, aynı zamanda kampanya teşhirlerinin mağaza içinde konumlandırılması için harcanan zamanı daha verimli hale getirmeyi amaçlıyordu. Sürdürülebilir iş modeliyle tasarruf oranlarını artıran ve tedarik zinciri yönetimini baştan sona yeniden şekillendiren CHEP, gerçekleştirdiği iş birliği doğrultusunda DİMES’e kampanya dönemlerinde ve yeni ürün lansmanlarında; ürün bulunabilirliğini, çeşitliliğini ve marka bilinirliğini artırması için perakende teşhir çözümlerinden yarım palet kullanımını tavsiye etti.

YARIM PALETLER İLE ÜÇ KAT DAHA FAZLA SATIŞ ELDE ETTİ

Zincir mağazalar içerisinde tanıtım ya da stok beslenme amaçlı teşhirlerin yerleştirildiği platformlar olarak kullanılan CHEP’in yarım paletleri, 3 boyutlu sergileme sağlayarak ürün bulunabilirliği ve marka görünürlüğünü artırıyor. Yarım paletli teşhir uygulamaların mağaza içerisinde kolay bir şekilde hareket edebiliyor ve raf dışı alanlarda çapraz satış yapma imkanı sağlıyor. Böylece perakendecinin metrekaresini en iyi şekilde yönetmesini sağlıyor ve daha yüksek kasa çıktıları ile karlılığı artırıyor. Yarım paletler, sağladığı “cross docking” avantajı ile ürünlerin hiçbir elleçleme sürecinden geçmeden fabrikadan son tüketiciye ulaşmasını sağlıyor, ürünler zincir mağazalara daha kolay ve hızlı sevk ediliyor ve ürünün rafta stoksuz kalma riski azalıyor. Kalitesiyle palet sorunları, ürün hasarları ve gecikmelerinin azaltan CHEP paletler, teşhir kurulumunda harcanacak zamanı minimum seviyeye iniyor, perakende noktasında çalışan üretici ve mağaza personelinin daha verimli çalışmasını sağlıyor.

“HARCADIĞIMIZ ZAMANI MİNİMUMA İNDİRDİK”

DİMES bu iş birliği doğrultusunda CHEP’in yarım paletleri üzerinde promosyon uyguladığı 6’lı meyve suyu paketlerini, teşhir çalışması ile birlikte ulusal ve yerel perakendecilere göndermeye başladı. Bu yenilikçi çözüm ile mağaza içinde teşhir oluştururken harcadığı zamanı minimum seviyeye indiren DİMES, aynı zamanda görsellik açısından fark yaratan ürün teşhir uygulamalarıyla da rakiplerinden bir adım öne geçti. Bu iş birliği sonucunda ise adet satış rakamlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre üç katına varan artışlar elde etti. CHEP yarım paletleri ile daha fazla tüketiciye ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre 3 katına varan satış artışı elde ettiklerini belirten DİMES Zincir Mağazalar Satış Müdürü Sedat Örnekler “CHEP ile yapmış olduğumuz iş birliği sonucunda hem mağazalarda rakiplerimizden farklı promosyon teşhir uygulamaları gerçekleştirdik hem de teşhirleri mağazada oluştururken harcadığımız zamanı minimum seviyeye indirdik. Uzun zamandır kullandığımız yarım paleti artık hem birçok ürünümüzde kullanıyor hem de daha fazla perakendecide bu teşhir çalışmalarımızı uyguluyoruz.” dedi.

“YARIM PALETLİ TEŞHİR UYGULAMALARI İLE ÜRÜNLER, ESNEK BİR ŞEKİLDE AYARLANABİLİYOR”

Perakendecilerin yüzde 86’sının önceliğinin ürün bulunabilirliği olduğunu belirten CHEP Türkiye&Kuzey Afrika Bölge Direktörü Şafak Aktekin “Mağazada ürün görünürlüğünü ve çeşitliliğini artırmak, sadık müşteri kazanmanın temel kriteridir. CHEP perakende çözümlerinden yarım paletli teşhir uygulamaları ile ürünler, üreticilerin gün boyu değişen ihtiyaçları doğrultusunda esnek bir şekilde ayarlanabiliyor. Ürün bulunabilirliğini artıran yarım paletler, tüketiciyi satış noktasına çekerek ürünü hatırlatıp marka bağlılığını oluşturuyor, alışverişi kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor. Tüketicinin satın alma tercihlerini etkileyen bu uygulamalarla hem üretici hem de perakendeci beş katından fazla satış artışını garantiliyor.” diye ifade etti.