KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş yer alan ve 1,9 milyon ton taşıma kapasitesine sahip olan Türkoğlu Lojistik Merkezi çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasın'nın (KMTSO)  yapılan basın açıklamasına göre, Türkoğlu Lojistik Merkezinden 16 vagonla ilk blok konteyner tren seferi İskenderun Limanı'na yapıldı.

Konuyla ilgili olarak KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş'ın yaklaşık 2,2 milyar dolar tutarındaki dış ticaret hacminin bu tesisl beraber çok daha ileri seviyeye ulaşacağını söyledi.

Üretimi Kahramsnmaraş'da gerçekleştirilen ürünlerin yine buradan ihraç edilmesi, ihracat kalitesine sahip birçok ürünün Kahramanmaraş'tan yurt dışına ihrac edilerek katma değer oluşturulması açısından merkezin hayata geçmiş olmasının önemini vurgulayan Zabun; Türkoğlu Lojistik Merkezi'nin, Kahramanmaraş'ın ihracatta operasyon kabiliyeti ile nitelik artışını sağlayacak projelerden birisi  olduğunu vurguladı.

Öncelikli çalışma konularından birisinin lojistik merkezi olduğunu aktaran Zabun, toplam 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi ile Türkoğlu Lojistik Merkezinin Türkiye'nin en büyükleri arasında bulunduğuna dikkat çekti.

Merkezin ilk seferini 16 vagonla gerçekleştirdiğine değinen Zabun, ilk blok konteyner tren seferinin İskenderun Limanı'na yapıldığını söyledi.

Merkezin TCDD yatırım programı kapsamında 80 milyon lira bütçeyle kurulduğunu anımsatan Zabun, 331 bin 500 metrekarelik konteyner stok alanıyla özel sektör ile ihracata son derece önemli katkı sunacağını dile getirdi.