Lojistik sektörü oyuncularından Deutsche Post DHL Grup CEO'su Frank Appel, "Türkiye'deki faaliyetlerimizi büyütmeye hazırız. Önümüzdeki yıllarda da büyük yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Daha fazla hizmet merkezimiz ve yeni depolarımız olacak." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÖNEMLİ FIRSATLAR VAR"

Bir televizyon kanalındaki "Finans Merkezi" programına katılan Appel, Kovid-19'un sektörleri üzerindeki etkileri, aşı dağıtımı ve Türkiye'deki yatırımlar gibi konularda merak edilen soruları yanıtladı.

İstanbul Havalimanı'nda gelişmiş bir operasyon merkezi inşa etmek için 135 milyon avro yatırım yaptıklarını hatırlatan Appel, "Türkiye'deki faaliyetlerimizi büyütmeye hazırız. Ayrıca Türkiye'de şirketlerin büyümesini ve ihracatlarını artırmasını destekleyecek önemli fırsatlar olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da büyük yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Daha fazla hizmet merkezimiz ve yeni depolarımız olacak." dedi.

"B2B SEKTÖRÜNDE HIZLANMA OLACAK"

Pandeminin ekonomik etkilerini değerlendiren Appel,  "Kovid-19 tüm sektörleri ciddi anlamda etkiledi. Öte yandan tüketici davranışı ilk sokağa çıkma kısıtlamaları döneminden ikincisine kadar geçen sürede değişti. İnsanlar başlangıçta işlerini koruyabileceklerinden emin değildi ama ikinci sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde yeniden alışveriş yapmaya başladılar. İnsanların giderek daha çok online alışveriş yapması da e-ticaret hacimlerinde muazzam artışa yol açtı. 2021 yılında e-ticaretin ve online satışların güçlü kalmaya devam edeceğini, ayrıca B2B sektöründe de bir hızlanma olacağını göreceğiz." 

"AŞILARIN DAĞITIMI İÇİN HAZIRLIKLIYIZ"

Aşı dağıtım süreci ve küresel ekonomi üzerinde oluşturacağı olumlu etkiler konusunda iyimser olduğunu belirten Appel, aşı konusunda sürecin hızlı ilerlerdiğini ve şubat ayında olunmasına rağmen belli miktarlarda üretim olduğuna dikkat çekti.

Şirketlerin üretim kapasitelerini daha fazla artıracağını kaydeden Appel, "Biz de ilaç sektörüyle birlikte aşıları dünyaya dağıtmak için son derece hazırlıklıyız. Türkiye dahil dünyanın her yanında pek çok insanın yaz sonuna kadar aşıya erişebileceğine, turizmin de olasılıkla yaz aylarında açılacağına inanıyorum. Yılın ikinci yarısında hayatın normalleşeceğine dair oldukça iyimserim." diyerek sözlerini noktaladı. (AA)