Ülkemizde yüksek performanslı ve doğa dostu araçlar geliştirip sektöre sunan Tırsan, şimdilerde intermodal taşımalar için özel olarak tasarladığı yepyeni aracı Kässbohrer Swap Body’i piyasaya sundu. Avrupa’nın en büyük ürün yelpazesine sahip treyler üreticisi Tırsan, ürün gamına şimdi de Kässbohrer Swap Body'i ekliyor. Tırsan’ın ödüllü AR-GE merkezinde tasarlanan aracın, intermodal taşımacılık yapan şirketlerin önceliği olması bekleniyor.

Intermodal taşımacılığı için özel olarak dizayn edilen bu treylerlerin sunduğu avantajlar arasında ise şunlar bulunuyor: daha düşük navlun değeri, daha hızlı uygulama süresi, düşük onarım maliyeti ve yüksek ikinci el değeri.

“INTERMODAL TAŞIMACILIK AVRUPA'DA İLGİ ÇEKİYOR”

Dünyada artan rekabetle birlikte taşımacılık sektörüne yeni alternatifler getiren ve performansı artıran şirketlerin ön plana çıktığını söyleyen Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ayrıca, “Intermodal taşımacılık ile ticaret hareketleniyor. Yükler farklı taşıma sistemleri ile sadece bir kutu içinde ülke ülke geziyor. Son senelerde intermodal taşımacılık Avrupa’da ilgi görmeye başladı.

Türkiye şirketlerinin de bu taşıma şeklinde başarılı olduklarını görmek ülkemiz için onur, sektörümüz için de mutluluk vericidir. Ülke sınırlarımız içerisinde yüklenen bir Swap Body Avrupa’nın en kuzeyine karayolu, deniz yolu ve demiryolu ile sekmeye uğramadan iletilebiliyor.” dedi. İKİNCİ AR-GE MERKEZİ EKİM'DE YAPILACAK

Gün geçtikçe dünyanın değiştiğini ve bu sebeple karayolu taşımacılığının da yön değiştirdiğini söyleyen Nuhoğlu, sektörün geleceğini değerlendirdi. Gelinen noktadaki değişimden faydanalarak yeni iş alanları oluşturmayı tavsiye eden Nuhoğlu, sözlerine ise şu şekilde devam etti: ''Gelecekte performansı düşük olan şirketler pazarlarından ayrılmak zorunda kalacak. Daha iyi hizmet için her taşın altına bakın ve verimsizliklerinizi ortadan kaldırın. Ben, gücümüze, dostluklarımıza, müşterilerimize, sunduğumuz hizmete ve ekibimize inanıyorum.” Nuhoğlu ayrıca ikinci AR-GE merkezlerinin yapımına Ekim'de başlanacağını, treyler üretimine devam etmenin böyle sağlanacağını, yalnızca depo edinmenin bir yararı olmayacağını belirtti.

YENİ ÜRÜN 40 YILLIK TECRÜBENİN SONUCU

Nuhoğlu, “Lojistik sektörü geleceği yakalarken, Tırsan gücüyle ilerleyecektir. Kässbohrer Swap Body araçları 40 senelik bir birikimdem doğmuştur. Büyüyen intermodal taşımacılığına kalite katan bu ürünler ile kullanıcılar; kutu tipi ve tenteli perdeli araçlarımız ile tüm paletli, tekstil elektronik, otomotiv ve kimyasal ürünleri taşıyabilir. Tırsan’ın Avrupa’da çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyen Nuhoğlu, '‘Kendi teknolojisini geliştiremeyen üretici geleceği yakalayamaz. Üretim tesisleriyle, Ar-Ge merkezleriyle, sağladığı istihdamla, mühendisleriyle Tırsan Avrupa’da ödül alan ürünler üretiyor.” dedi.

NAKLİYECİLER VE MÜŞTERİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Önceliği olacak Swap Body Perdeli treyler, nakliyecilerin yanı sıra kullanıcılara da kolaylıklar sağlıyor. Kara, deniz ve demiryolu taşımaları için maliyeti en düşük geçişler için tasarlanan Kässbohrer K.SWAU C; C63 taşıma kodu, 34 euro palet kapasitesi ve 4.850 kg’lik boş ağırlığı ile yüksek performans sunuyor. Swap body taşımacılığının en önemli avantajı istifleme ve navlun avantajı ise Kässbohrer Perdeli Swap Body’nin olabilecek en büyük yük kapasitesi ve yük emniyet sertifikası (CodeXL) ile birleşerek işletme giderlerini en aza indirgiyor.

KASSBOHRER K.SWAU C ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

* Kaliteli ve yüksek mukavamete sahip S700MC çeliğinden meydana gelen, 290 mm yüksekliğinde l kesitli lonjerondan oluşan ve çelik kros bağlantılı intermodal taşımacılığa uygun kuvvetlendirilmiş şasi

* ISO-Gooseneck tünelli 45 ft. ve 40 ft. bağlantı noktalı, ön köşe bağlantısı ISO ve kanat kilit bağlantısına uyumlu yapı. Tünel ebatları: 4000mm x 1030mm x 120mm

* Televre üzerinde 120 adetten fazla delikten meydana gelen yük bağlama halkaları

* EN 283 normlarına uygun, 7.000kg forklift aks yüküne dayanıklı, omega profiller ile kuvvetlendirilmiş, 30mm kalınlığında fenol reçine kaplı kontrplak taban

* 4 sıra alüminyum yan yapı

* 2 kanatlı, çift gizli kilitli, alüminyum geçme profil yapılı kapı

* KTL kaplamalı çelik tam ön panel ve kontrplak koruma sacı

* Arkadan açılabilen tek taraflı kayar çatı sistemi

* Gümrük Mevzuatlı, ADR ve yük güvenliğine Code XL uygun perde (900 gr/m2)

* EN 12642 Code XL (VDI 2700) standardına uygun, çatıda çapraz gerdirme halatı