Fas'ta yeni yapılanma çalışmalarına ivme kazandıran Ekol Lojistik, İzmir Alsancak Limanı ile İspanya’daki Tarragona Limanı’nı birbirine bağlayan Ro-Ro hattı üzerinden Fas Tangier Limanı’na taşımacılık yaparak teslimat sürelerini önemli ölçüde azaltmayı planlıyor.

144 SAATTE TESLİMAT GERÇEKLEŞTİRECEK

 Batı Avrupa’ya daha hızlı ulaşım sağlayacak bu hat sayesinde Akdeniz’de etkili bir hizmet üçgeni oluşturmayı hedefleyen firma, böylece Türkiye, İspanya, Fas hattı ile Türkiye’den Fas’a 144 saat içerisinde teslimat gerçekleştirecek.

Akdeniz’de planlı ve hızlı taşımacılık sağlayan hizmet ile birlikte Türkiye genelinden alınan gönderiler hafta bitmeden cuma günü Fas’ın her yerine teslim ediliyor.

Diğer yandan da salı akşamına kadar Fas'tan toplanan yükler, bir sonraki hafta başı pazartesi günü Türkiye'nin bütün bölgelerine dağıtımı gerçekleştiriliyor.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARETİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, firmalarının kıtalararası akılcı lojistik çözümlerini, yeni rotalar ve hizmetlerle güçlendirdiğine dikkat çekerek “Hizmet ağımızdaki Fas’ta yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Bunun ilk adımını ise Fas Tangier Limanı üzerinden sunduğumuz  taşımacılık hizmetimiz oluşturuyor.  Bu yolla müşterilerimiz için önemli avantajlar yaratıyoruz. Fas, Afrika ülkeleri içerisinde Türkiye’nin en fazla ticaret yaptığı beşinci ülke konumunda. Ekol, sunduğu hizmetler ile bu iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine daha da katkıda bulunacaktır." şeklinde konuştu.

Akyol Ekiz ayrıca, önümüzdeki dönemde de hizmet ağlarını büyüterek daha geniş coğrafyalara kaliteli ve kesintisiz hizmet götürmeyi sürdüreceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.