Hizmetlerine 2000 yılından beri devam eden TLS Lojistik,  her yıl çift haneli olan büyüme hedefleri çerçevesinde, 2021 yılının ilk çeyreğinde araç filosuna 45 milyon TL'lik yatırıma imza attı.

55 ARACI FİLOSUNA DAHİL ETTİ 

Artan müşteri portföyünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yatırımlarını sürdüren şirket, sektörün ihtiyaçları ve müşterilerinin beklentileri doğrultusunda yol haritasını çizerek 2021 yatırımlarını gerçekleştirmeye başladı. 

Bu kapsamda son teknolojiye sahip Euro 6 motorlu çevre ve sürücü dostu 55 aracı filosuna kattı.

"100 ADET DAHA ARAÇ İÇİN ANLAŞMAYA VARDIK"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan TLS Lojistik, Taşımacılık Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Ünal, “Müşterilerimize özel lojistik çözümler üretmeye, başarımızı sürdürülebilir kılmaya devam edeceğiz. Hedefimiz her zaman katma değer yaratan, stratejik bir iş ortağı olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelecekte de sektörümüzün ufkunu açmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda filomuzu gençleştirmeye ve genişletmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 2021’in ilk çeyreğinde yaptığımız bu yatırıma ek olarak yıl içerisinde 100 adet araç daha filomuza dahil etmek için anlaşmalarımızı yaptık." şeklinde konuştu.

"TESLA İLE ELEKTRİKLİ ARAÇ İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK"

Gerek yurt içinde gerekse uluslararası pazarlarda güncel ekonomik veriler doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Ünal, Tesla ile elektrikli araç yatırımı gerçekleştirmek üzere görüşmelere başladıklarını, elektrikli araç teknolojisinin kamyon ve tırlarda kullanılmasının, sektörde büyük bir dönüşüm sağlayabileceğini dile getirdi.

Otoyol çevreleri kirliliği değerlendirildiğinde elektrikli araçların yadsınamaz bir iyileşme vaadettiğini aktaran Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ek olarak, elektrikli araçların sayısının katlanarak artması, iklim değişikliği ile mücadeleye ancak tüm enerji sistemlerinin dekarbonize edilmesiyle fayda sağlayabilir. Elektrik geleceğinin sürdürülebilir olması için emisyondan arındırılmış bu araçların ağırlıklı olarak dekarbonize elektrik üretimi ile güçlendirilmesi gerekecek."