Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS, tedarik süreçlerinde hayata geçirdiği platformu "Ortak Satın Alma" ile yeni bir dönem başlatıyor. 

Akaryakıttan ambalaja, lojistikten pandemiyle mücadele ürünlerine, farklı kategorilerde büyük ölçekli sipariş avantajı sunan platform, tüm MESS üyelerinin en iyi ürünleri, en uygun fiyatla ve en hızlı şekilde satın almalarını sağlamayı hedefliyor.

Kurumdan yapılan açıklamada söz konusu platforma ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"MESS’ten bir ilk daha! Artık tedarik süreçlerinde yepyeni bir dönem başlıyor. Giderlerin azalmasından iş gücünün verimli kullanımına kadar pek çok alanda büyük faydalar sağlayacak Ortak Satın Alma Platformu ile tüm üyelerimizin gücünü avantaja dönüştürüyoruz. MESS Ortak Satın Alma Platformu; akaryakıttan ambalaja, lojistikten salgınla mücadele ürünlerine, farklı kategorilerde büyük ölçekli sipariş avantajı sunuyor. Hayata geçirdiğimiz Ortak Satın Alma Platformu sayesinde, tüm üyelerimizin en iyi ürünleri, en uygun fiyatla ve en hızlı şekilde satın almalarını sağlayarak rekabet gücümüzü artıracağız."

8 MİLYON TL'YE ULAŞTI

Kurum ayrıca, pandemi sürecinde üyelerine destek olabilmek amacıyla "Ortak Satın Alma" projesini hayata geçirmiş ve gelen ön talepler doğrultusunda toplamda 1 milyondan fazla eldiven ve dezenfektan gibi kritik ürünlerin satın alması için üyelerimizden talep toplamıştı.

Ön talep başvuru sürecinin ardından tedarikçi görüşmeleri ile fiyat teklifi, tedarik tarihi gibi konuların değerlendirilmesi ve onaylanması noktasında üyeleriyle iletişime geçen kurum, üyelerinin, maske, el dezenfektanı ve eldiven tedariki için platformdan yararlanmaya başlamalarına imkan verdi.

MESS, 3 milyondan fazla malzeme ve toplam satın alma hacmi 8 milyon TL ile önemli bir başarıya ulaşınca, üyelerinin farklı ihtiyaçlarını değerlendirerek ortak satın alma projesinin kapsamını genişletti.