İşin kendisinde, hata kaldırmayacak hassas ürünler söz konusudur ve bu ürünlere hatasız bir dokümantasyon süreci gerekir. Yine sektörün karakteri olan şeylerden biri de çok yüksek tedarik sıklığı ve zaman zaman gerçekleşen aşırı sipariş miktarlarıdır çünkü alıcıların depolama kapasiteleri zaman geçtikçe azalma eğilimine girer ve giderek daha küçük miktarlarda ürün sipariş edilir. Bununla beraber birkaç saatlik kısa sürelere varan hızlı teslimatlar beklenir. 

FARMAKOLOJİK ÜRÜNLERİN DEPOLAMA VE SEVKİYATINA DİKKAT 

İntralojistik gereksinimleri her iki sektör için de yüksektir. Bununla birlikte farklı türden ürünlerin taşınması konusundaki zorluklar ise çok fazla değişiklik gösterir. Örneğin farmakolojik ürünlerin depolama ve sevkiyatında çok sayıda yönetmelik dikkate alınmalıdır. Bu durumun da tedarik zinciri için geniş kapsamlı sonuçları vardır. En önemli meselelerden biri reçeteli ürünlerin izlenebilirliğidir. Ürün son kullanma tarihleri en doğru şekilde dikkate alınmalıdır. Bazı ülkelerde taklit ürünleri önlemek amacıyla reçeteli ürünlere bir seri numarası verilir. Yani bu ürünler sadece parti bazında değil, aynı zamanda tek tek sipariş edilmek zorundadır. Ayrıca reçetesiz ve reçeteli ilaçlar arasında da farklar bulunur. Şifalı bitkiler, anestetik maddeler ve tehlikeli kimyasallar için özel depolama alanlarının yanı sıra soğukta depolanan ve güvenlik içinde saklanması gereken ürünlere özel işlem yapılması bu ön koşullardan bazılarıdır. Her bir lojistik sürecin birbirini karşılaması, sağlaması ve sertifikasyon bu piyasada lojistikle ilgili anlayışların hayata geçirilmesi konusunda temel koşullardan biridir.

KORUYUCU LOJİSTİK SÜREÇLERİ DE ÇOK ÖNEMLİDİR

Aynı şekilde kozmetik ürünler için koruyucu lojistik süreçleri çok önemlidir. Bu ürünler hem çok hassastır hem de yüksek fiyatlıdır. Bu nedenle ambalajların tamamen kusursuz olması, lojistik zincirinde merkezi bir ihtiyaçtır.

Bir başka zorluk, kapsamlı bir iade yönetimi dahil olmak üzere malzeme akışında çok kanallı yönetim sistemlerinin entegrasyonudur. Farklı sektörlerden tüm bu özenli işlerin üstesinden gelinmesi için öncelikle yarı otomatik raf sistemleri, A-Frames, weasel gibi kişiye odaklı sevk sistemlerinin yanı sıra tampon sevkiyat alanı çözümleri ve taşıma sistemleri önerilerimizle konunun tam da merkezinde bulunuyoruz.