Müşterilerinin yanı sıra bütün paydaşlarına değer sunmayı amaçlayan Siemens Türkiye, inovatif çözümleri ile iş modellerinden süreçlere pek çok alanda hız, esneklik ve verimlilik sağlanmasına imkan veriyor. 

Bu kapsamda dijitalizasyon odağında hareket eden Siemens Türkiye, Tedarik Zinciri Yönetimi tarafından yeni yazılım robotu BİLGİN devreye alındı. 

BİLGİN, lojistik süreçlerde zaman tasarrufu ile tedarik zincirine katkıda bulunuyor. 

BİLGİN, 1.750 SAATİ 25 SAATE İNDİRİYOR

Yeni robot yazılımına ilişkin konuşan Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal, lojistik süreçlerinin belli bir düzende devam ettiğini ve aşamalardan oluştuğunu dile getirerek, söz konusu süreçlerin yıllık yaklaşık 1.750 saatlik iş gücü gerektirdiğini belirtti. 

Yeni yazılım robotları ile süreyi 25 saat indirdiklerini ve önemli bir zaman tasarrufu sağladıklarını kaydeden Günal, ayrıca bütün süreci olası manuel kaynaklı hatalardan da bertaraf ettiklerini söyledi.

Günal, BİLGİN ile süreçleri 70 katına çıkardıklarını, sipariş sürecini hızlandırdıklarını yanı sıra verimlilik ve rekabet açısından da önemli kazanımlar elde edeceklerinin altını çizdi.