Türkiye’de AGV üreten ilk firma unvanına sahip Flokontrol Endüstriyel Otomasyon, önümüzdeki 5 yıl içerisinde kapasitesini daha da artırarak seri AGV projeleri üretmeyi hedefliyor.

Üç farklı sürüş dinamiğine sahip AGV’leri ile müşterilerinin talepleri doğrultusunda istedikleri esneklikte ürünler sunabildiklerini belirten Flokontrol Proje ve Satış Mühendisi Altuğ Tepeli, seri AGV projeleri üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sektörün her geçen gün daha da hızlandığına ve büyüdüğüne dikkat çeken Tepeli, şöyle konuştu:

"TALEP EDİLEN ESNEKLİKTE ÜRÜNLER SUNABİLİYORUZ"

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, AGV’lerimizde kullandığımız konumlandırma sensörleri daha da hassas hale geldi. Bu sayede +-5mm hassasiyete sahip AGV’ler üretebiliyoruz. Müşterilerimize reflektörlü lazer navigasyon ve doğal navigasyon seçeneklerimiz haricinde alternatif olarak toplam 6 navigasyon metodunu sunabilmekteyiz. Ekiplerimiz, müşteri için en uygun olan navigasyon çeşidini analiz edip uygun AGV’yi tasarlamaktadırlar. Üç farklı sürüş dinamiğine sahip AGV’lerimiz ile müşterinin istediği esneklikte ürünler sunabiliyoruz. İntralojistik alanında da kullanılan AGV’ler hız, güvenlik ve akıllı algoritmaları ile üretim kapasitesini ve verimliliği maksimuma çıkartmak için tasarlanıyor.

"5 YILDA İKİ KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Kapasitemizi iki katına çıkardığımız yerimiz, 4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 6 bin metrekareden oluşuyor. Robotlu sistemlerin yanı sıra 1 holde AGV üretimi ve testlerini yapmak için bu yatırımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunu da iki katına çıkararak, seri AGV ve büyük paletleme projeleri üretmeyi hedefliyoruz.