360 CNP firmasının düzenlediği 4. LOJİ&TED Konferansı’ndaki, 'İnovatif Otomasyon Teknolojileri-Ecom ve Perakende Örnekleri’ paneline SDZ müşterisi ebebek Tedarik Zinciri Direktörü Furkan Nebioğlu da katılım gösterdi. Nebioğlu, gerek yeni projeleri gerekse ebebek şirketinin lojistik operasyonu hakkında bilgiler verdi. Panelin bir diğer katılımcısı olan Klinkhammer Türkiye Satış Müdürü Mehmet Toy, Türkiye’de gerçekleştirdikleri projeler hakkında örnekler sundu.

Tedarik zinciri ve lojistik planlama, simülasyon, üretim planlama ve çizelgeleme alanlarında danışmanlık hizmetleri sunan SDZ, Türkiye’de şu anda ebebek de dahil olmak üzere beş projeyi hayata geçiriyor. 4. LOJİ&TED Konferansı’nda konuşma yapan SDZ Türkiye Ülke Müdürü Emre Koç, üzerinde çalıştıkları projeler kapsamında şu açıklamalarda bulundu: “ebebek firmasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yine perakende ve e-ticaret operasyonunu yeni bir depoda aynı çatı altına almak isteyen FLO’nun projesine danışmanlık sunuyoruz. Onlara detaylı planlama çalışmalarının sonuçlarını teslim ettik. Onun dışında Türk Hava Yolları markası olan Turkish Cargo ve Türk Hava Yolları Teknik ile üçüncü havaalanındaki yeni lojistik yatırımlarını kapsayan projelerimiz devam ediyor. Müşterilerimiz, iki projede de simülasyon metodunu ve SDZ’nin geliştirmiş olduğu DOSIMIS-3 isimli simülasyon programımızı kullanmak istiyorlar. Buna ek olarak Kibar Holding bünyesindeki İspak firmasına, SSI Schaefer firmasının kurmuş olduğu otomatik palet deposunun lojistik konsept tasarımını yaptık. Şu an kurulumu gerçekleşen projede kurulum ve canlıya geçiş aşamalarına da danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bu açıdan bakıldığında da Türkiye’de birçok lojistik tedarikçisi ya da sistem entegratörleri ile de beraber çalışıyoruz.” 

GLOBAL MARKALARIN LOJİSTİK PROJELERİNDE İMZASI VAR

Fransa, İsviçre, İspanya ve Çin gibi ülkelerde operasyonlar gerçekleştiren SDZ, yaklaşık üç yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Mango, Tom Tailor, Zalando, Adidas gibi global markaların lojistik projelerinde danışmanlık hizmeti sunan SDZ, Avrupa’daki tecrübelerini Türkiye’ye getiriyor. 

“YENİ LOJİSTİK MERKEZİ PLANLAMA PROJESİNDE BERABER ÇALIŞMAYA KARAR VERDİK”

Şu an devam eden ebebek projesi için iki sene önce 360 CNP’nin 2. LOJİ&TED Konferansı’nda bir araya geldiklerini söyleyen Koç “ebebek ile iki yıl önce etkinlik kapsamında gerçekleşen tanışmamız, sonrasında stratejik bir partnerliğe dönüştü. Lojistik planlama konusundaki tecrübemiz ve referans projelerimizin de katkısıyla yeni lojistik merkezi planlama projesinde beraber çalışmaya karar verdik. Yeni projelerinde, kurgulanan tasarımı simülasyon ile doğrulamak ve doğru seviyede otomasyon yapma yönünde düşünceleri vardı. Bu kapsamda sunduğumuz hizmet paketini oluşturduk. Depo planlama projelerini genellikle altı aşamada ele alıyoruz: Mevcut durum ve veri analizi, tasarım, tasarımın simülasyon ile doğrulanması, ihale süreci, kurulum ve operasyona geçiş aşamalarında destekler sunuyoruz. Ebebek projesinde şu anda tasarım çalışmaları devam ediyor. Malzeme akış sistemi belirlendikten sonra da kurgulanan konsepti simülasyonla teyit edeceğiz.” dedi.