Piyasada ‘Berrmak tipi mavi bant’ isimli sorter’larıyla son zamanlarda dikkat çeken Berrmak, 2019 yılında bu sorter’ların üretimini artıracak. Asıl ismi ‘Ball Roller Sorter’ olan ürün, en son Fillo Logistics’te devreye alındı. Peki, söz konusu ayırıcının ne tip özellikleri var, kullanıcılarına ne yönde avantaj sağlıyor?

“KAPASİTESİNİ 7 BİNE YÜKSELTMEK İÇİN AR-GE YAPIYORUZ”

“Bu sorter, bizim ürün ailemiz içerisinde ‘Ball Roller Sorter’ ismiyle geçiyor ancak piyasada ‘Berrmak tipi mavi bant’ diye anılmaya başlandı. ‘Ball Roller Sorter’ aslında biraz da bizim fonksiyonunu açıklamak için koyduğumuz bir isimdi fakat piyasadaki tanınma ismi Berrmak’a bir iltifat gibi oldu… O yüzden üzerimizde de bu ismin konulması açısından bir memnuniyet var.” diyen Berrmak Satış Asistanı Neslican Altınpınar’a söz konusu sorter’ın avantajlarını sorduk: “Ürünümüz, modüler bant ile yapılan bir sorter’dır. O yüzden aslına bakarsanız kapasiteleri belli; yüksek kapasiteli sorter’ların içerisinde de düşünülebilir. Ancak genellikle biz orta kapasite segmentinde müşterilerimize sunuyoruz. Saatte 5 bin ürün ayrıştırma özelliği var. Bu rakamı 7 bine yükseltmek için biz şu anda Ar-Ge yapıyoruz. Bu sorter’ı daha fazla geliştirmeye çalışıyoruz. Burada bu sorter’ın diğer modüler bantlı sorter’lara göre bazı avantajları var. Bunların içerisinde en önemlisi gürültü seviyelerinin çok düşük olması istenilen seviyelerin içerisinde bulunmasına sebep oluyor. Bandın yapısından dolayı bant X hızında ilerlerken ürünler 2X hızında ilerliyor. Bandın üzerinde boncuk dediğimiz yapı, alt tarafta sürtünmenin de etkisiyle boncuk üzerinde bir dönüş hareketine sebebiyet veriyor. Bant belli bir hızda ilerlerken üzerindeki boncuklar da 
döndüğü için ürün hızını iki katına çıkartıyor. Bu yüzden bant çok hızlı çalışmadan da beklentilerin üzerinde bir hıza çıkabiliyor. Bu sorter’ın diğer avantajı ise bakımının çok kolay olmasından geliyor. Modüler banda herhangi bir zarar geldiğinde teknik servis göndermemize gerek kalmaksızın orada bizden eğitim almış herhangi bir arkadaş, rahatlıkla oradaki modülü değiştirip sorter’ın çalışmasını devam ettirebilir. Diğer sistemler gibi akış bozulmaz, hat duraklama yapmadan işine devam edebilir. Ayrıca sorter’ımız sağ ve sol olmakla beraber her iki yöne de ayrıştırma yapabiliyor.” Neslican Altınpınar’a son olarak ‘Ball Roller Sorter’ın teslimat sürelerini sorduk. Oldukça kısa bir süre içerisinde teslim edebilme yeteneğine sahip olduklarının altını çizen Altınpınar “Ortalama sekiz haftada, tedarikte bir sorun yaşanmadığı sürece üretim dahil teslimatı gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.