ROBOS, AGV’lerini 2019 için hazırladı. Yeni tasarımları biten ürün grupları arasında RBS-T1 (1 ton tugger), RBS-T2 (2 ton tugger), RBS-T4 (4 ton tugger), RBS-T6 (6 ton tugger), RBS-C05 (0,5 ton conveyor), RBS-C1 (1 ton conveyor), RBS-P05 (0,5 ton pin hook), RBS-P1 (1 ton pin hook) ve RBS-F1 (1 ton fork) var. ROBOS Kurucu Ortağı Semih Gökçe, ROBOS ile ilgili olarak şunları söyledi: “2007 yılından bu yana yaptığımız her projeyi ilk günkü heyecanımız, tutkumuz ve özverimiz ile yapıyoruz. Başarı ile tamamladığımız onlarca proje sayesinde elde ettiğimiz tecrübemiz ile güvenilir, sorunsuz çalışan sistemler kuruyoruz. Üretimini yaptığımız araçların yazılımı, otomasyonu ve mekanik tasarımı dahil tüm teknolojisinin tamamen bize ait olmasının gururunu taşıyoruz. Standart araçlarımızın yanı sıra müşterilerimizin talepleri doğrultusunda özel AGV’ler tasarlayıp üretimini yapabiliyoruz.”

Ankara orijinli üretim yapan ROBOS, otomatik yönlendirmeli araç sistemleri olarak bilinen, insansız araçlar kullanarak malzeme taşıma ihtiyaçlarını karşılayan tam otomatik sistemler geliştiriyor. Endüstriyel ortamlarda her tür yük için kullanılabilen bu sistemler; firmaların maliyetlerini düşürerek, verimliliğini artırıyor. Aynı zamanda AGV’ler insan kaynaklı hatalarından dolayı meydana gelen iş kazalarını minimize ediyor. 

ROBOS İÇİN GÜVENLİK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİYOR

ROBOS’un AGV’lerinde kullanılan en üst seviye güvenlik tipi lazer alan tarayıcılar sayesinde AGV’ler yolundaki engelleri görebiliyor, önce yavaşlayıp sonra güvenli bir mesafede duruyorlar. AGV’ler, sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile kendilerini fark ettiriyor ve insanlar ile aynı ortamda güvenli bir şekilde çalışabiliyor.

TÜM SİSTEM, TEK NOKTADAN KONTROL EDEBİLİYOR

AGV’lerde bulunan wireless modüller ve merkezi kontrol yazılım sayesinde, fabrikalardaki tüm AGV’ler tek merkezden yönetilebiliyor. Bu sistem sayesinde AGV’ler birbirlerine kavşaklarda ve yükleme boşaltma alanlarında yol verebiliyor ve birbirleri ile çakışmıyor.  Ya da montaj hattındaki bir operatör yanında bulunan bir panel ile AGV sisteminden malzeme talep edebiliyor. Merkezi kontrol bilgisayarından ya da ofisteki bir bilgisayardan AGV’lerin fabrika içindeki konumlarını, arıza durumlarını, akü miktarlarını, çevrim sürelerini ve daha birçok şeyi kontrol edebiliyor.

DÜNYANIN EN İYİ EKİPMANLARI KULLANIYOR

“AGV’lerimizde her zaman dünyanın en üstün üreticilerinin en son teknoloji ile ürettiği ürünleri kullanıyoruz.” diyen ROBOS Kurucu Ortağı Semih Gökçe son olarak “Kara kutu olarak tabir edilen özel imalat elektronik kart kullanmadığımız için müşterilerimiz hiçbir zaman yedek parça sıkıntısı yaşamaz.” dedi.