Stellantis Group ile otomotiv lojistiğinde önemli bir iş birliğne imza atan PORT YARIMCA, PSA Grubu’nun dev markalarına hizmet sunacak.

2022 VE 2023 YILLARINI KAPSAYACAK

OYAK Grubu Şirketlerinden OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri A.Ş.’nin Japon NYK Grubu ortaklığıyla hayata geçirdiği, Türkiye’nin “En Yeni ve Modern Otomobil Limanı” olma özelliğini taşıyan PORT YARIMCA, otomotiv sektörü için kritik öneme sahip bir iş birliğine imza attı.

Stellantis Group tarafından açılan "Bitmiş Araç Lojistiği" ihalesini kazanan liman, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan dönemde Peugeot, Citroen, DS ve OPEL markalarına liman elleçleme, stoklama, terminal ve teknik destek hizmetleri verecek.

TÜRKİYE EKONOMİSİ VE SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAK

Stellantis Group ve PORT YARIMCA arasında ilk adımı atılan iş birliğinin, uzun yıllar sürecek sağlam bir çözüm ortaklığına dönüşeceği ve söz konusu iş birliğinin Türkiye ekonomisinin yanı sıra otomotiv sektörüne önemli katkılarda bulunması amaçlanıyor.

İhracatın lokomotifi sayılan otomotiv sektörünün, ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla hayata geçirilen liman yatırımı, yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesi ve toplam 265 bin metrekare kapalı otoparkı ile sadece sektöre hizmet veriyor.

PORT YARIMCA, küresel otomotiv lojistiğinin yeni merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.