Perakende mağaza malzemeleri ile raf sistemleri pazarının lider isimlerinden biri olan ÜÇGE ile perakende endüstrisi otomasyonu sektörünün başarılı isimlerinden Japon elektronik devi DIGI, stratejik anlamda iş ortaklığına gitmeye karar verdi.

Temsilciliğini yaptığı markaların yanı sıra artık DIGI’nin de Türkiye distribütörlüğünü üstlenecek olan ÜÇGE, markayı ülkemizde her şekilde temsilde bulunacak. Aynı zamanda ÜÇGE, tartım ve etiketleme ürünleri alanında hizmet veren Teraoka Seiko ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Anlaşmayı ÜÇGE Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras ve Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka ÜÇGE BOSB Ana Fabrikası’nda imzaladı.

EN DOĞRU ÇÖZÜMLERİ SUNMA ÇABASINDAYIZ

İş ortaklığına 4 Mayıs 2018 tarihinde başlayan iki şirket imzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anlaşmanın ülkemiz perakende piyasası için çok önemli olduğunu söyleyen ÜÇGE Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras, sözlerine şu şekilde devam etti: ''ÜÇGE Grup olarak ülkemize 41 senedir hizmet ediyoruz. Mağaza ekipmanları, depo raf sistemleri, elektronik, e-ticaret, sektörel yayınlar ve organizasyonlar ile perakendenin her alanında sektörün çözüm ortağı olduk. Yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak perakende pazarındaki ilklerimiz ve yenilikçi ürünlerimizle sektörün gelişimine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktan onur duyuyoruz. Gelişen organizasyon yapısında perakende sektörüne 8 ayrı firmamızla hizmet vermeye devam etmekteyiz. Grup şirketlerimizden ÜÇGE Elektronik ile 25 senedir perakendenin elektronik alt yapısını kapsayan çözüm alternatifleriyle meşgülüz. Perakende sektörünün gelişimi yanında bu alanın şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlarını doğru analiz etmenin, kalite/fayda/fiyat dengesi ile birlikte en doğru çözümleri sunma çabasındayız. Bu amaçla çıktığımız yolda, ÜÇGE olarak farklı markalarla olan iş ortaklıklarımızın yanı sıra dünyaca ünlü DIGI ile de stratejik iş birliğinde bulunmaya kararı aldık. Böylece ÜÇGE Grup birimlerinde perakendede gereksinim duyulan her alanda destek olup hizmet sunacağız.”

“PERAKENDE ENDÜSTRİSİNE ÇÖZÜM GETİRİYORUZ.''

Yapılan anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. “ÜÇGE, rafların el emeği ile yapıldığı bir zamanda, perakende raf sistemleri üretiminde sanayileşmiş dünyadaki ilk şirketlerden biri.'' diyen Teraoka, ÜÇGE'nin bu pazarın lideri olduğunu kabul ettiklerini söylüyor. Bu sebeple Teraoka/DIGI ile büyük benzerlik gördüğünü belirten Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Biz de dünyadaki ilk elektronik tartıyı 1965 senesinde ürettik. O zamandan beri perakende ve gıda endüstrisi çözümleri için yenilikler getiriyoruz. DIGI kendi iş alanında dünya lideri konumunda. İki şirketin da kurumsal kültürü ve kimyası birbirine benziyor. Kullanıcı odaklı yaklaşımımız kuvvetli ve iki şirket de kendi teknolojileri ile sektörde lider durumda. İnanıyorum ki bu birliktelik elde edebileceğimiz en iyi kombinasyon ve eminim ki bu iş birliğimiz, perakende sektörü temsilcilerine, yaşadıkları zorluklarla başa çıkabilecekleri en yüksek değeri ve çözümleri sunacaktır.”