SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, “Parsiyel taşımacılık, düşük yoğunluktaki yükler için oldukça cazip bir seçenek. Biz de çözüm ortaklarımıza hız, güvenlik ve maliyet avantajlarını bir arada sunuyoruz.” dedi.

İTHALATÇI VE İHRACATÇI SAYISIYLA İVME KAZANDI

Covid-19'un ardından dünyada dış ticaret hacmi yükselirken, Türkiye’de de ihracatçı ve ithalatçı şirket sayısındaki yükseliş, lojistikte parça başı (parsiyel) yük taşımacılığı taleplerini artırıyor. 

TÜİK verilerine göre 2021 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz senenin benzer dönemi ile karşılaştırıldığında, ihracatçı firma sayısı yüzde 16’lık artışla 90 bin 604 oldu. İthalatçı firma sayısı da 226 bin 176 ile 3,4 katına çıkınca parça başı yük taşımacılığına ilgi arttı.

"ÖNEMLİ AVANTAJLARI BİR ARADA SUNUYORUZ"

ISD Logistics CEO'su Yalça, söz konusu taşımacılık türünde düşük yoğunluktaki yükler için son derece uygun bir lojistik seçeneği olarak öne çıktığını ifade etti.

Firma olarak bu taşımacılıkta çözüm ortaklarına güvenlik, hız ve maliyet avantajlarını bir arada sunduklarını kaydeden Yalça, parsiyel taşımacılıkta teslimat noktaları aynı rotada olan birden fazla müşterinin yükünü aynı araçla taşıdıklarını söyledi.

"BÜYÜK ARAÇ MALİYETLERİ ORTADAN KALKIYOR"

Bilhassa küçük ve orta ölçekli firmaların bu taşımacılık türünü daha çok tercih ettiklerinin altını çizen Yalça, bu sayede düşük yoğunluktaki yükler için büyük araç maliyetlerinin önüne geçildiğini belirtti.

Gıdadan ilaç-kozmetik-kimyaya, otomotiv yedek parçadan elektroniğe birçok sektör için özel tasarlanmış araçlarla kapıdan kapıya teslimat gerçekleştirebildiklerini bildiren Yalça, "Yüklerin araca yüklenişi ve indirilişi sırasında olası maddi zararların önüne geçiyoruz. Karayolunun yanı sıra deniz, demir ve hava yolunda da parsiyel hizmeti sunuyoruz." şeklinde konuştu.