ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, insan faktörünü ve teması en aza indiren, maliyet avantajı da sağlayan intermodal lojistiğe, ithalat ve ihracatçıların ilgisinin pandemi sürecinde daha da arttığını ifade etti.

"KORONAVİRÜS ENGELLERİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ"

Yalça, uluslararası yük taşımacılığında pandemi nedeniyle birçok zorluk yaşandığını, kara yolunun hız avantajı azaldığı için farklı taşıma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı intermodal tercihinin arttığını dile getirdi.

Bilhassa sürücü vizelerin yenilenmesi, sağlık kontrolleri, karantina uygulamaları gibi işlemlerin kara yolu teslimat sürelerini uzattığını kaydeden Yalça, sürücü odaklı taşımalardaki yavaşlamanın koronavirüsün ardından da devam edebileceğini belirtti.

Firma olarak ihracatçıların yüklerini İstanbul’dan Halkalı çıkışlı demir yolu ile ya da Pendik ve Ambarlı çıkışlı Ro-Ro ile Avrupa ülkelerine ulaştırdıklarını aktaran  Yalça, "Böylece kara yolu kullanımını en aza indirerek Covid-19 kaynaklı engelleri ortadan kaldırıyoruz." dedi.

"BELİRLENEN SÜRE ZARFINDA ULAŞIM GERÇEKLEŞİYOR"

Birden fazla taşımacılık yönteminin entegre olarak kullanılmasıyla belirlenen sürelerde teslimatı gerçekleştirebildiklerini bildiren Yalça, temasa minimuma indirgeyerej sağlık ve operasyon sorunlarının önüne geçtiklerini, iş akışlarında gecikmelere sebebiyet vermeden müşterilerine maliyet avantajı sunduklarını söyledi.

Söz konusu modelde yüklerin elleçlenmeden bir taşıma aracından diğerine hızlı bir şekilde aktarıldığını belirten Yalça, çevreci bir model olmasının yanı sıra yüklerin neredeyse her zaman belirlenen sürede varış noktasına ulaşmasının önemine dikkat çekti.

"FARKLI YÜKLER İÇİN EKİPMANLAR AYRI OLMALI"

Başta Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya ve İngiltere olmak üzere Avrupa’nın birçok noktasına intermodal taşımacılık yaptıklarını aktaran Yalça, söz konusu modelde farklı yükler için en uygun araç ve ekipman temininin kilit öneme sahip olduğunun, tekstil, otomotiv ve demir-çelik gibi sektörlerden farklı yükler için ayrı ekipman altyapısının önemli olduğunun altını çizdi.

Yalça ayrıca, ISD Logistics’in özmal konteynerleri ve ekipman çeşitliliği sayesinde konteyner krizinin etkilerini en aza indirdiğini dile getirererek sözlerini noktaladı.