DELTA Electronics AC Sürücüler Kıdemli Ürün Müdürü Ali Naim Küçük, DELTA’nın AC motor sürücüler ille kontrol edilen servo motorlarla 120kW güce kadar servo pres, boru bükme, metal kesim, otomatik depolama, platform kaldırma gibi bir çok uygulamada kullanılmak üzere pazara sunduğu hareket kontrol çözümlerinin avantajlarını paylaştı.

Bilindiği gibi DELTA Electronics; AC motor sürücüleri, servo-hareket kontrol sistemleri, programlanabilir lojik kontrolörleri (PLC), insan-makina arayüzleri (HMI), makina görüntü sistemleri, sayaçlar, sensörler, endüstriyel kontrol-denetim yazılımları ve endüstriyel robotlar gibi geniş bir yelpzede ürün ve çözümler sunan global bir endüstriyel otomasyon markasıdır. “Tüm otomasyon çözümleriniz için tek marka” mottosuyla ilerleyerek, sektördeki tüm uygulama alanlarına çözümlerimizi ulaştırmayı hedefliyoruz.

Günümüzde endüstriyel otomasyon sektörünün en yoğun talep gören ürün gruplarından birisi de hiç şüphesiz hareket kontrol sistemleridir. Genelde hareket kontrolör, servo sürücü ve servo motorlardan oluşan bu yapılar birçok makina tipi için üretim hız ve kalitesini belirleyen en temel unsurlardan birisidir. Klasik servo sistemlerin dar boğazlarından bir tanesi ise limitli güç seçenekleri olup, bu yazıda DELTA’nın AC motor sürücülerle kontrol edilen servo motorlarla 120kW güce kadar servo pres, boru bükme, metal kesim, otomatik depolama, platform kaldırma gibi bir çok uygulamada kullanılmak üzere pazara sunduğu hareket kontrol çözümlerini ele alacağız. 

DELTA’nın pazara yeni sunduğu MSJ-E serisi IPM servo motorları, C2000 Plus AC motor sürücüsü ve EMC-MC01 motion kontrol kartı ile birlikte kullanıldığında; DVP15/50MC veya AX8/AX3/AH500 hareket kontrolörleri üzerinde servo eksen olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte; HM (Homing), PP (Profiled Position), PT (Profiled Torque), VL (Velocity), CSP (Cyclic Synchronous Position)  ve CST (Cyclic Synchronous Torque) modları ile en karmaşık hareket kontrol uygulamaları desteklenmiş olur. Bu çözümde kontrolör ve sürücüler arası haberleşme EtherCAT veya CANopen üzerinden yapılabilir. Ayrıca CODESYS platformunun avantajları kullanıma açıktır. 

GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI

MSJ-E IPM SERVO MOTOR 

MSJ-E IPM servo motor, yüksek / düşük atalet ve resolver / absolute enkoder seçenekleri ile pazara sunulmuştur. CSP ve CST modlarının kullanımı içinse absolute enkoder modellerinin kullanılması gerekmektedir. Motorun dış gövdesinde ekstra soğutma kanalları bulunur ve 220VAC gerilimle çalışan cebri fan dahilidir. Ayrıca motor sargı sıcaklığını ölçen PTC ve KTY84 sıcaklık sensörleri de standarttır. Verimlilik seviyesi ise motorun gücüne göre %93.3 ile %96.3 arasında değişmektedir ve enerji verimliği konusunda da geleneksel asenkron motorların bir hayli önündedir.
 

C2000 PLUS SERİSİ

AX-8 PC TABANLI HAREKET KONTROLÖRLER

AX-8 PC tabanlı hareket kontrolörler ileri düzey hareket kontrol uygulamaları için tasarlanan, Windows 10 IOT işletim sistemi, CODESYS platform ile uyumlu mimarisi ve EtherCAT endüstriyel haberleşme sistemi ile Robotik ve CNC’ye kadar çok eksenli uygulamalar için yüksek işlevsellik ve ileri teknoloji sunan çözüm ortağınızdır. 

DVP-MC serisi hareket kontrolörler ise, standart ve ileri düzeyde hareket kontrol (motion) sistemlerinde üstün, kararlı ve hassas çalışma esas alınarak tasarlanmıştır. Özel motion için geliştirilmiş işlemcisi, EtherCAT / CANopen gibi hareket kontrol haberleşme protokolleri ve PLCopen hareket kontrol fonksiyon kütüphaneleri ile proje oluşturmayı ve geliştirmeyi kolaylaştırır.