ASTOR, sürekli barkod okuma sistemleri ile depolarındaki imalatın hepsini izleyip kullanmak istediği bilgilere çok kısa bir zamanda ulaşabiliyor. Bilhassa OG üretim alanında kullanmak için otomatik depo sistemleri noktasında faaliyetlerinin olduğunu söyleyen ASTOR A.Ş Genel Müdürü Enver Geçgel, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Devir, artık enerji devri... Gereksinim duydupumuz enerji ise genellikle elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımında kullanılan transformatörlerin imalatını yapan ASTOR, enerji kaynaklarını yüksek performanslı ve doğaya duyarlı şekilde ülke ve dünyamıza en çok desteği sunabilmek hedefi ile yatırımlarını büyütüyor.

İmalat alanında çalışmaya nasıl adım attınız?

Üretim alanındaki eksiklikleri görünce, Şanlıurfa'da bu piyasaya girmeye karar verdik. Şirketimiz, 1998 senesinde Özgüney Elektrik adı ile 100 metrekarelik alanda elektrik sektörünün ekipman gereksinimini karşılamak hedefiyle kuruldu. Sektördeki ihtiyacı, talep fazlalığını ve satış kapasitesini görerek transformatör üretimini bünyemizde yapmak istedik. Burada, imalat kararımızın ortaya çıkması ile tabii ki pazarın hali bizi de etkilemiş oldu. Sektördeki hali hazırda varolan şirketler artık gereksinimlerimize karşılık vermiyordu. Teslimat için altı ay ile bir yıl aralığında bir tarih belirliyorlardı. Bununla birlikte pek çok problem de ortaya çıkıyordu. Biz de bu problemleri ortadan kaldırmak için işe koyulduk. Türkiye'nin ilk trafo tesislerinden Ankara’da kurulan Bese Trafo fabrikasını satın alıp üretime başladık.

Transtek markası ile ilişkiniz nedir?

Çok çalışarak transformatör satışlarında pazarda önemli bir pay elde ettik. 2012 senesinde de ürün gamımızı büyütmek için Ankara Sincan’da bulunan tesis inşaatımızı bitirdik. 2015 senesinde de ASTOR markası bünyesinde bütün güçlerimizi bir araya getirdik. 2017'de Ankara 2. ve 3. OSB Bölgesi’nde bulunan 95 bin metrekarelik arazi üstünde yeni tesislerimizi aktif hale getirerek, transformatör imalatı yanında orta gerilim anahtarlama elemanları, beton ve sac köşk üretimlerine başladık. Günümüzde ASTOR, 695 personeli ile Ankara Sincan tesislerinde transformatör; Ankara Temelli fabrikasında ise transformatör ve reaktör, orta gerilim modüler hücre, SF6 gaz yalıtımlı kesici, SF6 gaz yalıtımlı yük ayırıcısı, sac ve beton trafo merkezi imalat ve satışı yapmaktadır. 2017 senesini 485 milyon TL ciro ile tamamlayan şirketimiz, İSO 500 listesinin 367. sırasında kendisine yer bulmuştur.

Haberin Devamı ST Depolama Çözümleri Dergisi'nin Temmuz 2018 Sayısında