Avrupa’nın en etkili teknoloji yayınları arasında gösterilen Tech.Eu tarafından açıklanan "2021 yılındaki Avrupa'nın en büyük 20 yatırımı" listesinde Türkiye’den yer alan tek şirket Trendyol oldu.

AVRUPA'DAN ÖNDE GELEN GİRİŞİMLERİ GERİDE BIRAKTI

Firma, Almanya, Fransa ve İngiltere'den önemli girişimleri geride bırakarak üçüncü sıradan listeye dahil oldu.

Tech.Eu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Trendyol'un gerçekleştirdiği yatırım turuna ilişkin detaylara yer verilirken, aldığı 1,5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk "Decacorn"u olduğuna vurgu yapıldı.

SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR

TÜRK ÜRÜNLERİNİ DÜNYAYLA BULUŞTURACAK

Trendyol, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını genişletmek, Türk ürünlerinin e-ihracatını artıracak lojistik ve teknolojik altyapı yatırımları için çalışmalarını devam ettiriyor.

Firma, Türkiye’deki esnaf ve KOBİ’leri yurt dışındaki müşterilerle buluşturmak için e-ihracat köprüleri kurmayı amaçlıyor. Türkiye’nin yüksek üretim potansiyelinin ve Türk markalarının yurt dışında bilinirliğini artıracak, Türkiye’de üretilen ürünleri kuvvetli bir müşteri bilgi birikimi ile doğrudan yurt dışındaki müşterilere ulaştıracak.

HEDEFİNDE İSTİHDAM ARTIŞI, EMEA'DA LİDERLİK VAR

Platform üzerinden sürdürülen operasyonlar için kargo dağıtımı, ambalajlama, müşteri hizmetleri gibi farklı sektörlerde ülke ekonomisine direk olarak ve dolaylı olarak 1,1 milyon kişilik istihdam katkısı sağlamakta olan Trendyol’un hedefinde 2023 yılında söz konusu rakamı 2,4 milyon kişiye çıkarmak da bulunuyor.

Sipariş sayısıyla Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki (EMEA) en büyük 5 online alışveriş şirketi arasında yer alan şirket, EMEA’da liderlik hedefine odaklanıyor.

GENERAL ATLANTIC VE SOFTBANK ÜSTLENMİŞTİ

Ağustos ayındaki yatırım turu, ABD’nın önde gelen yatırım fonlarından General Atlantic ve dünyanın en büyük teknoloji firmalarına yatırım yapan Japonya merkezli, SoftBank Investment Advisers yönetimindeki SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşmiş, yatırım turuna Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de katılmıştı.

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından SoftBank Investment Advisers ve Princeville Capital, söz konusu yatırım turuyla beraber Türkiye'deki ilk yatırımlarına imza atmışlardı. (AA)