OMRON Otonom Mobil Robotlar (AMR); üretim ve depo lojistiği operasyonlarında üretkenliği önemli ölçüde artırıyor.

Firmanın "Otonom Mobil Robotlar"ı, verimliliği artırıyor, hataları ortadan kaldırırken malzeme izlenebilirliğini iyileştiriyor ve böylece çalışanların becerilerini ve yaratıcılıklarını gerektiren görevlere odaklanmasını sağlıyor. 

KOMPLE OTOMASYONA DAHİL OLABİLİYOR

Geleneksel AGV robotların aksine, tesisin doğal özelliklerine göre hareket eden söz konusu robotlar, tesiste değişiklik için yeni maliyetler de gerektirmiyor.

Firmanın AMR’leri, farklı depo uygulamalarında hızlı bir şekilde devreye alınabildiği gibi hareket, kontrol, görsel denetim, emniyet ve robotik süreçleri birleştiren ve tek bir kaynaktan eksiksiz bir çözüm sağlayan komple otomasyon konseptine de entegre edilebiliyor.

DÜŞÜK MALİYETLE SORUNSUZ ENTEGRE OLUYOR

Mevcut hatlara ve tesislere sorunsuz şekilde entegre edilebilen otonom mobil robot çözümleri, maliyetli hat yapılandırmalarına da neden olmuyor.

Sınıfının en yükseği olan bin 500 kg. ağır yük kapasitesine sahip HD-1500 Serisi otonom mobil robot ile sınırsız çözümler uygulanabiliyor.

AMR'ler, 60 kg'lık hafif işlerden 1500 kg'a kadar geniş bir yük yelpazesini güvenli ve verimli bir şekilde taşıyarak, forkliftlerin yerini alabiliyor.

GÜVENLE YÖNETİLİYOR

OMRON Fleet Manager ile herhangi bir yapılandırmada 100 adede kadar mobil robot güvenle yönetilebiliyor.

Gerekli emniyet derecelendirmelerine sahip mobil robotlar, hareket yollarındaki engelleri tespit etmek için yerleşik lazerler ve diğer sensörleri kullanıyor. Hareket hızına bağlı olarak, yollarındaki nesnelere çarpmasını önlemek için E-stop'u tetikleniyor.

Kurulumu ve çalıştırılması oldukça pratik olan robotlar, herhangi bir yapı ve programlama gerektirmiyor.  Ayrıca diğer sistemlerle entegre olarak çalışıyor ve bu sayede en kısa sürede çalışır duruma getirilebiliyor.

ESNEK HARİTALAMAYA OLANAK TANIYOR

Mobil robotlar çevreyi taramak ve navigasyon için kullanılacak bir harita oluşturmak için yerleşik bir lazer kullanıyor. 

Navigasyon haritası ayrıca MobilePlanner (robotu veya filoyu yönetmek için PC tabanlı yazılımımız) aracılığıyla düzenlenebiliyor.

PANDEMİDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLUYOR

Diğer yandan UV donanımıyla Covid-19 pandemisi sürecinde sağlık çalışanlarına da destek veren robotlar, alanların dezenfekte edilmesinde kullanılıyor.