Geniş ürün yelpazesi ile otomotivden endüstriyel yağlara kadar pek çok alanda çözümler üreten Mobil Oil Türk A.Ş’nin yetkili distribütörü Hasan Kavi Madeni Yağ, Adana’da yeni deposunun açılışını gerçekleştirdi.

Tesisin açılış merasimine CHP Adana 24. Dönem Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Ergül Halisçelik, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mobil Oil Türk A.Ş Genel Müdürü Münci Bilgiç ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

YURT İÇİNDEKİ SAYI 18'E ULAŞTI

Hasan Kavi A.Ş’ye bağlı Hasan Kavi Madeni Yağ’ın yeni tesisi, bin 500 tonluk depolama kapasitesiyle bölge ve çevresine madeni yağ tedarikini gerçekleştiriyor.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay olmak üzere geniş bir bölgeye hizmet veren ve 25 çalışanın görev aldığı firmanın yeni deposu, 2 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 5 bin 600 metrekarelik alandan oluşuyor. Depo; bölgedeki hareketli binek otomobil pazarı ve lojistik şirketlerinin ağır ticari filoları yanında, tekstil, enerji, metal işleme ve gıda işleme gibi tesislerin ihtiyaç duyduğu endüstriyel yağ talebini de Mobil ürünleri ile karşılıyor.

Mobil Oil Türk; distribütörünün yeni tesisi ile beraber, Türkiye genelindeki dağıtım ağında 10 distribütör ve 18 depoya ulaşmış oldu.

"BÖLGENİN EN BÜYÜK TESİSLERİNDEN BİRİ OLDU"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Mobil Oil Türk A.Ş Genel Müdürü Münci Bilgiç, "Mobil; sürdürülebilir ve doğa dostu olan, değişim aralıklarını uzatan, toplam maliyeti en aza indirgeyen ürünleri ile kullanıcıların sorunlarına çözüm üreten, enerji ve maliyet tasarrufu isteklerine cevap veren, teknik - mühendislik hizmetleri ve tüketicilere en üst kalitede hizmet sunan Mobil 1 Center’larıyla Türkiye’ye yatırım yapan bir dünya markasıdır. Mobil, Türkiye’de 116 seneden beri varlığını devam ettirmekte ve dünyada yalnızca 30 ülkede bulunan madeni yağ üretim tesislerinden birisi de Türkiye’de yer almaktadır. Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerimizi Orta Asya, Ortadoğu ve Karadeniz çevresindeki pazarlara tedarik etmekte, Türkiye’de de beraberliğimizin çok uzun senelere dayandığı 10 kuvvetli distribütörümüzle Türk pazarına hizmet sunmaktayız." dedi.

"2022'YE KUVVETLİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAYI AMAÇLIYORUZ"

Bilgiç, 450 bin tonluk madeni yağ pazarıyla bölgesinde en büyük ve Avrupa’nın da 4. büyük pazarı olan Türkiye’nin, Covid-19'a rağmen aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, Mobil özelinde sözlerine devam etti:

"Mobil Türkiye olarak, 2020 senesinde madeni yağ fabrikamızda rekor üretim seviyelerine eriştik ve Mobil’in bütün dünya ülkeleri göz önüne alındığında satış hacmini en çok artıran ülkesi olduk. Türkiye ve Türkiye çalışanlarına ödül getiren 2020 başarımızın üstüne ekleyerek, 2021 senesinde da satışlarımızı artırmaya ve Mobil markasının pazar payını büyütmeye devam etmekteyiz. İçinde bulunduğumuz bu seneyi de rekor üretim ve satış hacmini artışıyla tamamlamayı, 117’inci yılımız olan 2022’ye kuvvetli bir başlangıç yapmayı amaçlıyoruz."

"ADANA VE ÇEVRESİNDE LİDER KONUMA GELMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Törende konuşan Hasan Kavi A.Ş Madeni Yağ Direktörü Ferruh Kavi ise, “Tesisimizde Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay’da bulunan kıymetli müşterilerimizin madeni yağ isteklerine, Mobil’in geniş ve nitelikli ürün portföyü ile zamanında destek vermekten mutluluk duyuyoruz. 2022 senesinde da pazar kondisyonumuzu çok hızlı büyütmeyi planlıyor, yağlama çözümlerimiz ile Adana ve çevresinde lider konumda olmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ AÇISINDAN DA GELİŞMİŞ BİR BÖLGE

Geçtiğimiz senenin kasım ayında inşaatı başlanan Hasan Kavi Madeni Yağ’ın yeni deposu, Nisan 2021'de devreye alındı. Adana bölgesi, binek otomobil pazarı açısından zengin oluşu ve başta Hatay olmak üzere bölgenin lojistik sektörü açısından da gelişmiş olması yönleriyle önem taşıyor.

Aynı zamanda tekstil, enerji, metal işleme ve gıda işleme gibi sektörlerden şirketlerin Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgeleri’nde yer alması, endüstriyel yağlar açısından da önemli bir pazarı oluşturuyor.